Ζητείται… πολιτική λύση για τον μεγάλο δακτύλιο

on .

1

• Aναμενόμενος είναι ο προβληματισμός στον Δήμο Ιωαννιτών μετά την απόρριψη από το ΣτΕ των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος έβαλε «φρένο» στον μεγάλο δακτύλιο της πόλης από τον Κόμβο Βογιάννου μέχρι το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Ωστόσο, δεν… κα- καταθέτει τα όπλα, όπως δήλωσε χθες ο Θωμάς Μπέγκας και εξακολουθεί να ελπίζει σε μία ανατροπή που θα επιτρέψει την υλοποίηση του έργου. Ανατροπή που ισοδυναμεί με πολιτική λύση! Ετοιμάζεται λοιπόν να θέσει το ζήτημα στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο, αφού βρήκε… τοίχο στον προϊστάμενό του!
Η προσπάθεια συνεχίζεται
«Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών κατά της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τους Περιβαλλοντικούς Όρους (ΑΕΠΟ) του έργου «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου της πόλης από τον Κόμβο Βογιάννου μέχρι τον Κόμβο Πανηπειρωτικού Σταδίου» δε μειώνει σε τίποτα την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για να βρεθεί λύση μετά την απόφαση του Υπουργού, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
«Είναι προφανές πως στην υπόθεση αυτή η λογική της δημιουργίας αντιπαλεύει τη λογική του παραλόγου. Ο Δήμος Ιωαννιτών ωστόσο, επιμένει στο δίκαιο αίτημά του και ελπίζει ο διάλογος με το Υπουργείο να φέρει θετική κατάληξη για ένα σημαντικό και αναπτυξιακό έργο για όλο το λεκανοπέδιο», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας.
Ο Θ. Μπέγκας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Δημοτική Αρχή σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τόνισε όμως ότι ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να κινείται και στα δύο αυτά επίπεδα εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο μέσο που έχει πιστεύοντας ότι η καλύτερη λύση είναι η πολιτική – τεχνοκρατική συνεννόηση με την πλευρά του Υπουργείου.
«Η επιτροπή αναστολών δεν αποφάσισε ότι η προσφυγή μας είναι αβάσιμη, αλλά ότι δεν είναι προδήλως βάσιμη και γι’ αυτό η ανάγνωση μιας απόφασης πρέπει να γίνεται προσεκτικά», είπε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο σκεπτικό του ΣτΕ, ενώ εξήγησε ότι εξετάστηκε μόνο το σκέλος της πιθανής ύπαρξης κινδύνου απώλειας της χρηματοδότησης κι όχι η ουσία της υπόθεσης η οποία θα εξεταστεί στην κύρια εκδίκαση στις 28 Nοεμβρίου
Συνάντηση με Φάμελο
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η αίτηση θεραπείας που έχει καταθέσει ο Δήμος στο αρμόδιο υπουργείο δεν έχει απορριφθεί, ενώ πρόσθεσε ότι οι επαφές συνεχίζονται και μάλιστα επίκειται συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο.
Τέλος, και σε ότι αφορά την Κενάν Μεσαρέ, επισήμανε ότι η αλλαγή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ζητείται για τον Μεγάλο Δακτύλιο δεν μπορεί να επιφέρει κατασκευαστικές διορθώσεις σε αυτή και ότι οι όποιες, πιθανές, διορθωτικές κινήσεις, μπορούν να γίνουν μόνο μέσω του ΣΒΑΚ.