Πιστοί και επίσημοι τίμησαν χθες τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

on .

ANASTASIOS TIMHTHIKE

• «20 χρόνια στην αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου». Έτσι τιτλοφορούσε και ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που έγινε στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου χθες για την 20η επέτειο της ίδρυσης του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» 1998-2018.
Η εκδήλωση άρχισε με την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό «Αναστάσεως του Κυρίου» που δεσπόζει δίπλα στην εθνική οδό Αργυρόκαστρο-Τίρανα, μισό χιλιόμετρο πιο κάτω από την Έδρα της Μητρόπολης και του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός».
Στον κατάμεστο Καθεδρικό Ναό με πιστούς από τον Βορειοηπειρωτικό και Ελλαδικό χώρο, μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου, προσωπικότητες όπως ο τέως Δήμαρχος Ιωαννίνων και Υπουργός Σωτήριος Κούβελας, ο τέως Πρύτανης Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, ο βουλευτής Β. Ντούλες και ο τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μ. Παντούλας, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Β. Κάγιος, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου κ.α., χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, μαζί με τους Μητροπολίτες Αργυροκάστρου Δημήτριο και Κονγκού Νικηφόρο και μιας πλειάδας πρωτοσύγκελων και ιερέων.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η δεξίωση στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός». Άρχισε με την χορωδία του σχολείου να ψάλει το απολυτίκιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, για να ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον πρώτο σχολάρχη του σχολείου και σήμερα Μητροπολίτης Κονγκού κ. Νικηφόρου, του πρώην Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλη, του πρώην Διευθυντή κ. Πύρρου Κονδύλη, του πρώην Υποδιευθυντή κ. Β. Κουτσού, του νυν Διευθυντή κ. Αθανασίου Μπέη των αποφοίτων του σχολείου και των εκπροσώπων των μαθητών.
Η κεντρική ομιλία «20 χρόνια από την ίδρυση του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» στο Αργυρόκαστρο, πορεία και επιτεύγματα», έγινε από τον κ. Στέφανο Κότη.
Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Σχολής στο σύντομο χαιρετιστήριό του συγκίνησε το ακροατήριο με τα διδάγματα και την αγάπη του μα και εμψύχωσε τις καρδιές όλων πως τίποτε δεν μένει ακατόρθωτο όταν έχουμε την ευλογία του Κυρίου και την Αγάπη του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων και τους ψαλμούς από την Χορωδία της Σχολής.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ