Και πολλούς Ηπειρώτες διαδηλωτές «έπνιξαν» τα χημικά στη Θεσσαλονίκη

on .

KAPNOGONA

Την ώρα που το βράδυ του Σαββάτου μέσα στο Βελλίδειο Κέντρο ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε υπερήφανος για την «Συμφωνία των Πρεσπών», οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είχαν «πλημμυρίσει» από πολίτες όλης της χώρας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και που φυσικά δεν ένιωθαν καθόλου υπερήφανοι για την εν λόγω συμφωνία!
Δυναμικό «παρών» έδωσαν και πολλοί Ηπειρώτες που ταξίδεψαν μέχρι την συμπρωτεύουσα για να ενώσουν την φωνή τους με τους υπόλοιπους Έλληνες. Με συνθήματα, όπως «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» διαδήλωσαν για την ελληνικότητά της.
Ωστόσο, η παρουσία χιλιάδων αστυνομικών απέτρεψε τους διαδηλωτές να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο, χρησιμοποιώντας σωρεία χημικών και δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο.
Ως χαοτική περιέγραψε στον «Π.Λ.» την κατάσταση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο δημοτ. σύμβουλος Κόνιτσας κ. Γιάννης Ντασταμάνης που συμμετείχε στην διαμαρτυρία μαζί με άλλους από τα Γιάννενα και την υπόλοιπη Ήπειρο. Όπως είπε η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και όχι μόνο δεν έφτασαν μέχρι το Βελλίδειο, αλλά διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν επέμβει από νωρίς για να διαλύσουν την συγκέντρωση, στη Λεωφόρο Νίκης.
Έκανε λόγο για αλητεία, αφού τα χημικά έπεφταν «βροχή», σε μια διαδήλωση που συμμετείχαν γυναίκες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι! Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και όπως είπε ο κ. Ντασταμάνης η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ήταν πολύ χειρότερη από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στο Πισοδέρι Φλώρινας τον περασμένο Ιούνιο, όταν υπεγράφη η συμφωνία των Πρεσπών, στις οποίες και πάλι είχε δώσει το «παρών» ο ίδιος.
Ο κόσμος ήταν πολύ οργισμένος ανέφερε χαρακτηριστικά, καυτηριάζοντας την στάση των αστυνομικών δυνάμεων για την αλόγιστη ρίψη δακρυγόνων στην συγκέντρωση, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση.

«Ακραία» κατά τον Αλ. Τσίπρα!
Στο μεταξύ, «ακραία» χαρακτήρισε τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας ο Αλ. Τσίπρας κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους. Όπως χαρακτηριστικά είπε «εκτός από την έλλειψη μαζικότητας, οι πολίτες δεν είχαν την αντίστοιχη ευαισθησία που υπήρχε τον Φεβρουάριο, αλλά είχε ακραίο χρώμα...».
Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας λέγοντας ότι «αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τη Θεσσαλονίκη και είναι θετική για την πόλη καθώς ανοίγει δρόμο στη Βόρεια Ελλάδα για να γίνει ατμομηχανή της οικονομίας, να γίνει γέφυρα των Βαλκανίων».