Όχι παράνομες πρακτικές που πλήττουν τον Έλληνα κτηνοτρόφο…

on .

BOSKHSH

• «Το κράτος είναι υποχρεωμένο να κάνει τους ελέγχους που απαιτούνται για την πάταξη των ελληνοποιήσεων. Τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι είναι η κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε. Θέλουμε υγιή επιχειρηματικότητα. Όχι παράνομες πρακτικές που πλήττουν τον Έλληνα κτηνοτρόφο».
Τα παραπάνω τόνισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, τα προβλήματα στον κλάδο της κτηνοτροφίας, σε ό,τι αφορά τις τιμές στο γάλα, τις αθρόες εισαγωγές, αλλά και τις ελληνοποιήσεις.
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου προωθεί στοχευμένες κινήσεις για να καταστεί ο Έλληνας αγρότης ανταγωνιστικός επιχειρηματίας, υπογραμμίζοντας ότι «ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, αποτελούν τους κλάδους που μπορούν να γίνουν αιχμή του δόρατος στη νέα εποχή για την ανάπτυξη της Ελλάδας».
Επανεκκίνηση
Στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην 83η ΔΕΘ, η κ. Τελιγιορίδου, σημείωσε ότι νέα ηγεσία του ΥΠΑ.Α.Τ είναι αποφασισμένη να δώσει το σήμα της επανεκκίνησης της αγροτικής οικονομίας. «Αυτό σημαίνει προσπάθεια για την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας αγροτικά προϊόντα, υποδομές, να βοηθήσουμε με εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, αλλά και φράγματα», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχέδια βελτίωσης και τις ομάδες παραγωγών, η κ. Τελιγιορίδου, επισήμανε ότι «αφορούν σε καταληκτικές ημερομηνίες οι παρατάσεις που δόθηκαν για τα Σχέδια Βελτίωσης του αγροτικού τομέα και για τις ομάδες παραγωγών. Δεν θα υπάρξουν άλλες παρατάσεις προθεσμιών».