Ενημερωτικά φυλλάδια έξω από τα σχολεία μοίρασαν χθες οι αστυνομικοί

on .

TROXAIA FYLLADIA SXOLEIA 11 9 18

• Άνοιξαν χθες τα σχολεία και έξω από αυτά άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους, προκειμένου να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια, ενώ περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες και για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Πρόκειται για μια ουσιαστική πρωτοβουλία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

8 παραβάσεις
Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου λοιπόν η προστασία των μαθητών, η ασφαλής πρόσβαση και οδική μεταφορά τους από και προς τις σχολικές εγκαταστάσεις αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.
Μεταξύ των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία.
Ήδη, κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής περιόδου από τις Υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποιήθηκαν 67 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις που αφορούσαν σε έλλειψη πυροσβεστήρα, φαρμακείου, δελτίου τεχνικού ελέγχου και άλλες τροχονομικές παραβάσεις.
Οι ενέργειες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εμπέδωση κυκλοφοριακής αγωγής, θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου με διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής από Αξιωματικούς της Τροχαίας, διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα και προληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.