Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για τα δομημένα ομόλογα

on .

DIKAIOSYNH SFYRI 2

• Σε αθωωτική απόφαση οδηγήθηκε μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών για τους κατηγορουμένους σε ότι αφορά την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ και καταδίκασε μόνον δύο εξ αυτών για άλλα αδικήματα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έκδοση εικονικών τιμολογιών.
Ειδικότερα, το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους τότε προέδρους ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ και τους υπευθύνους των εταιρειών JP Morgan και άλλες που μεσολάβησαν για την πώληση του ομολόγου.
Το δικαστήριο καταδίκασε μόνον τους Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη, εκπροσώπους της εταιρείας Ακρόπολις σε ποινές οκτώ και τεσσάρων ετών αντίστοιχα (για τον Πρινιωτάκη) η κατηγορία ήταν πλημμέλημα και δεν πήγε μέσα ενώ ο Αποστολίδης θα οδηγηθεί στις φυλακές. Σε πρώτο βαθμό οι 13 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν καταδικαστεί σε ποινές από 15 ως 25 χρόνια και τους είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές που έφθαναν ως και τα 11,5 εκ. ευρώ.
Συνήγορος του Αγάπιου Σημαιοφορίδη, που ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων, ήταν ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Αντώνης Φούσας, που σε δήλωσή του, αναφέρει ότι μετά τις αθωωτικές αποφάσεις, τόσο για τα δομημένα ομόλογα, όσο και για το Βατοπέδιο, εκείνους που οργάνωσαν και κατασκεύασαν αυτές «τις παντελώς αβάσιμες κατηγορίες» θα πρέπει να τους ελέγχει η συνείδησή τους.