«Στους Δρόμους του Περάματος» η εκκίνηση του 12ου Γύρου Λίμνης

on .

GYROS LIMNHS PERAMA SYNENTEYKSH 12 9 18

• «Στους δρόμους του Περάματος» θα γίνει φέτος, την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, η έναρξη των εκδηλώσεων του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου με ένα διήμερο πλούσιων αγωνιστικών δράσεων.
Μετά από τρία χρόνια στο Νησί, οι διοργανωτές του Γύρου Λίμνης, ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και η Limni, αποφάσισαν να αναδείξουν ένα ακόμη όμορφο σημείο της παραλίμνιας περιοχής, επιλέγοντας το Πέραμα και έχοντας ως επίκεντρο το παραλίμνιο πάρκο του.

Οι δηλώσεις
• «Πρέπει να γνωρίσουμε και άλλα σημεία της λίμνης, να αναδείξουμε τις ομορφιές αυτού του στολιδιού της πόλης, από άλλες όψεις. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τη λίμνη από διαφορετικές οπτικές γωνίες», τόνισε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να τρέξουν και να περπατήσουν στους δρόμους του Περάματος.
• Για μια πολύ όμορφη μέρα για το Πέραμα έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος, τονίζοντας πως «οι διαδρομές του αγώνα είναι καταπληκτικές και αναδεικνύουν τις ομορφιές της περιοχής», ενώ έκανε γνωστό πως την Κυριακή του αγώνα, οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί τους θα μπορούν να επισκέπτονται το Σπήλαιο Περάματος με έκπτωση 50% στην τιμή του εισιτηρίου, έκπτωση που θα ισχύσει και για τους συμμετέχοντες στον 12ο Γύρο Λίμνης.
• Τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επιλογή το Πέραμα να αποτελέσει κομμάτι ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος, εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος «Το Σπήλαιο» Παύλος Τσιρώνης. «Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για να στεφθεί η διοργάνωση με επιτυχία και να αφήσει άριστες εντυπώσεις», ανέφερε.
• «Στους δρόμους του Περάματος» θα βρεθεί και η Προοδευτική Περάματος, με τον πρόεδρό της Κώστα Παύλου να κάνει, μάλιστα, γνωστό ότι η γυναικεία ομάδα, που φέτος θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας, μετέθεσε τις υποχρεώσεις της για να μπορέσει να συμμετέχει. «Θα είμαστε όλοι εδώ να υποδεχθούμε τον κόσμο και να γνωρίσουν εμάς και την κουλτούρα μας», υπογράμμισε.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της δράσης «Στους Δρόμους του Περάματος» περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 1.500 και 3.500 μέτρων και δεξιότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μαθητές. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12 μ. από τον χώρο του παραλιμνίου πάρκου Περάματος και ο τερματισμός θα γίνει στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου».
Οι εγγραφές για τους αγώνες, η συμμετοχή στους οποίους είναι δωρεάν, γίνονται ήδη στο Κέντρο Εγγραφών του Γύρου Λίμνης, στην οδό Αβέρωφ 3, ενώ θα μπορούν να γίνονται και την ημέρα του αγώνα, στις 10.30 π.μ., στο παραλίμνιο πάρκο Περάματος, απ’ όπου θα γίνει και η παραλαβή των αριθμών από τις 10.30 έως τις 11.30.

Περιβαλλοντικές δράσεις
Στον χώρο του παραλίμνιου πάρκου Περάματος θα πραγματοποιηθεί, από τις 11.00 έως τις 13.00 την Κυριακή και μία δράση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, που θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη βιοποικιλότητα της λίμνης, περιβαλλοντικά παιχνίδια και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια.