Ενίσχυση των συνόρων της Ε.Ε. με 10.000 συνοριοφύλακες μέχρι το 2020

on .

SYNORIAKOI EYROPH

• Την σημαντική ενίσχυση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων ώστε να είναι σε θέση να διαθέτει 10.000 συνοριοφύλακες στα σύνορα της Ένωσης πρότεινε χθες ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Προτείνουμε την περαιτέρω ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας συνοριοφυλάκων και ακτοφυλακής για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων με 10.000 συνοριοφύλακες» μέχρι το 2020, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την τελευταία του ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης.
«Όταν είμαστε ενωμένοι είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη, μια δύναμη που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Κάποιοι στην Ευρώπη είναι ικανοποιημένοι με τη συμφωνία στην οποία κατέληξα με τον πρόεδρο Τραμπ. Κάποιοι εξεπλάγησαν», δήλωσε. «Όποτε η Ευρώπη μιλά ως ένας, μπορούμε να επιβάλουμε τη θέση μας σε άλλους».

Η Μέρκελ για Frontex
Να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις εθνικές ευθύνες τους κάλεσε τις χώρες που έχουν εξωτερικά σύνορα στην Ε.Ε, με βασικό αποδέκτη την Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της Frontex στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
Η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας χθες στο γερμανικό κοινοβούλιο, κάλεσε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν αλληλεγγύη προκειμένου να διασφαλίσουν πως η υπηρεσία των συνόρων, Frontex, θα έχει αρκετές εξουσίες ώστε να είναι αποτελεσματική και να βοηθήσει να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.