Επίδομα αντί σύνταξης σε 2.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ!

on .

PORTOFOLI METRHMA

• Κι ενώ η Κυβέρνηση… μαδάει την μαργαρίτα «θα κοπούν, δεν θα κοπούν οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2019», οργή και αγανάκτηση εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων για την εγκύκλιο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» με τις υπογραφές της αναπλ. Υπουργού Φωτίου και του Υφυπουργού Πετρόπουλου, η οποία εντάσσει στους δικαιούχους του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΚΕΑ) όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και δε λαμβάνουν σύνταξη.
Με την εγκύκλιο αυτή, όπως τονίζει το Σωματείο σε χθεσινή ανακοίνωσή του (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Στεφ. Βλάχος και ο Γραμματέας Παν. Αδαμαντίδης) καταργείται η έννοια της σύνταξης που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και αντικαθίσταται με ένα επίδομα φτώχειας που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να καταργηθεί!
Το μέτρο αφορά πάνω από 2.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ που έχουν συμπληρωμένο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ σύνταξη, γιατί δε μπορούν να μπουν σε ρύθμιση συμψηφισμού με ποσά των συντάξεων, επειδή οφείλουν στον ΟΑΕΕ ποσά πάνω από 20.000
ευρώ και δεν έχουν να τα εξοφλήσουν.
Το Σωματείο Ιωαννίνων ζητά την άμεση απόσυρση του μέτρου και καλεί τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επιφυλακή, προκειμένου να αποκρούσουν τέτοιες πολιτικές.

Αποφάσεις το Νοέμβριο
Πάντως αυτό που «καίει» την Κυβέρνηση αυτή την περίοδο είναι το θέμα με τις συντάξεις και εάν θα καταφέρει να πείσει τους «Θεσμούς» που βρίσκονται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί το νομοθετημένο μέτρο της περικοπής τους από 1η Ιανουαρίου 2019.
Το θέμα έθεσαν επισήμως χθες οι Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Χουλιαράκης, στην πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των «θεσμών», αναφέροντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 θα είναι μεγαλύτερος από τα 700 εκατ. ευρώ που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και αυτό μπορεί αφ' ενός να ακυρώσει το μέτρο για τις συντάξεις και αφ' ετέρου να επιτρέψει την υλοποίηση κάποιων από τα αντίμετρα.
Οι συνταξιούχοι όμως θα πρέπει να περιμένουν αρκετά, καθώς οι όποιες αποφάσεις, αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Νοέμβριο.