Ένα… φορτηγό αλληλεγγύης για το Οικοτροφείο Δουραχάνης!

on .

NTOYRAXANH

• Συγκινητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η κοινωνική αλληλεγγύη και στα Γιάννενα, με τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας να ανταποκρίνονται με μεγάλη προθυμία σε κάθε σοβαρό κάλεσμα που γίνεται, προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί για τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο και για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Αυτό ακριβώς συνέβη και με την πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας των Paguristas, oι οποίοι διοργάνωσαν, σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας «επί σκηνής» παράσταση, συγκεντρώνοντας, αντί για χρήματα, αναγκαία είδη για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο της Μονής Δουραχάνης.

Εκατοντάδες προσφορές
Η ανταπόκριση των Γιαννιωτών στο κάλεσμα που απηύθυναν οι Paguristas για την ενίσχυση του Οικοτροφείου Δουραχάνης υπήρξε εντυπωσιακή. Πολίτες κάθε ηλικίας, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, έσπευσαν προχθές βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» προκειμένου να δουν τη θεατρική παράσταση «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» που παρουσίασε η ομάδα του Δήμου Ζίτσας.
Η αίθουσα όπου ανέβηκε η παράσταση γέμισε ασφυκτικά, με πολλούς θεατές να την παρακολουθούν καθισμένοι στα πλάγια πεζούλια ή ακόμα και όρθιοι, αφού οι θέσεις δεν ήταν αρκετές!
Όσο για τις προσφορές, αυτές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς συγκεντρώθηκε μία πολύ μεγάλη ποσότητα ειδών, ικανή να γεμίσει την καρότσα ενός φορτηγού!
Οι θεατές πρόσφεραν σχολικά είδη, από τσάντες μέχρι τετράδια και στυλό για τα παιδιά της Δουραχάνης, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη που σχετίζονται με την υγιεινή, τα οποία μεταφέρθηκαν άμεσα στο Οικοτροφείο.

Συγκίνηση - ευχαριστίες
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών Ελένη Βασιλείου, η κ. Δήμητρα Πολίτσου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Άνθος» που λειτουργεί το Οικοτροφείο Δουραχάνης, αλλά και 20 περίπου παιδιά από αυτό.
Πριν από την έναρξη της παράστασης, το πολυπληθές κοινό καλωσόρισε ο εκπρόσωπος των Paguristas Παύλος Χήτας, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους μικρούς και μεγάλους πολίτες, καθώς η αλληλεγγύη που έδειξαν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. «Μερικές φορές δε βρίσκεις λέξεις να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό, την συγκίνηση και την ευχαρίστηση που εισπράττεις από το φιλότιμο και την αγάπη των συμπολιτών σου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εκ μέρους της ομάδας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ηθοποιούς και τον δάσκαλο - σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας «επί σκηνής» Νίκο Σφαιρόπουλο που συμμετείχαν εθελοντικά σ’ αυτή την εκδήλωση αγάπης, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Κώστα Γκόγκο που ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, τα παιδιά, τον δάσκαλο της Μονής Δουραχάνη και την κ. Πολίτσου που αγκάλιασαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ