Με καλάσνικοφ προστάτευε χασισοφυτεία στην αυλή του!

on .

KALASKINOF XASIS

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου σε καθημερινή βάση τη μάχη της κατά των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, που επιχειρούν να τα εισάγουν από την γειτονική Αλβανία προς το εσωτερικό της χώρας μας. 

Βέβαια, μερίδιο στις χρυσοφόρες αυτές δραστηριότητες διεκδικούν με… αξιώσεις και ημεδαποί, στήνοντας την δική τους «επιχείρηση» εντός ελληνικού εδάφους.
Χαρακτηριστικές οι τρεις χθεσινές υποθέσεις που εξιχνίασαν οι άνδρες της Δίωξης Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας, οι οποίοι συνέλαβαν τέσσερα άτομα (τρεις αλλοδαπούς και έναν ημεδαπό) και κατέσχεσαν 130 κιλά χασίς, 44 δενδρύλλια κάνναβης, ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο και 30 σφαίρες.
Οργανωμένη φυτεία
Μπροστά σε μια οργανωμένη φυτεία βρέθηκε χθες το πρωί σε χωριό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας Ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησής της, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.
Ειδικότερα, οι μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 44χρονου ημεδαπού καλλιεργητή ναρκωτικών ουσιών, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
- στον προαύλιο χώρο του σπιτιού: φυτεία που αποτελούνταν από συνολικά 44 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, με ύψος που έφταναν έως τα 2,2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν.
- στην αποθήκη του σπιτιού (σε τσιμεντένια κρύπτη): ένα πολεμικό τυφέκιο (kalashnikov), με το γεμιστήρα του καθώς και ένα περίστροφο.
- σε διάφορους χώρους του σπιτιού: 6 ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 264,5 γραμμαρίων καθώς και 30 σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, διαμετρήματος (7,62) mm.
- •στην κατοχή του 44χρονου: μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 0,3 γραμμαρίων.
130 κιλά χασίς
Άλλες όμως δυο ξεχωριστές αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσπρωτία «απέδωσαν» 130 κιλά χασίς.
- Στην πρώτη περίπτωση, χθες τα ξημερώματα στο 31ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Πετουσίου Θεσπρωτίας) συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 41 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 77 κιλών και 270 γραμμαρίων.
- Στη δεύτερη περίπτωση, χθες μετά τα μεσάνυχτα σε αγροτική οδό στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας συνελήφθησαν ένας 29χρονος και ένας 24χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί και να έχουν στην κατοχή τους ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 48 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 51 κιλών και 10 γραμμαρίων.
Άλλες συλλήψεις
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Μεταξύ άλλων συνελήφθησαν:
- Στην Ιόνια Οδό (στο ύψος της Καμπής Άρτας) ένας 67χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με ταξί, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο 22χρονους αλλοδαπούς, μη νόμιμους μετανάστες.
- Στην Πρέβεζα ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 2,9 γραμμαρίων.
- Στην Καστροσυκιά Πρέβεζας ένας 28χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•Στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών ( στο ύψος της διασταύρωσης Δερβιζιάνων) δύο ημεδαποί, ένας 45χρονος και μία 33χρονη, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης, βάρους 0,9 γραμμαρίων, υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικό χάπι και ζυγαριά ακριβείας.