Η ΔΕΥΑΙ καλεί τη Δ.Ο.Υ. να γίνει εισπράκτοράς της!

on .

DEYAI TAMPELA

• Δεν… βάζει μυαλό η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων, αλλά όπως φαίνεται ακολουθεί τα αχνάρια της και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αλλιώς δεν εξηγείται η επιμονή τους να βεβαιώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών στην Εφορία, με νέα απόφαση, που θα επιχειρήσουν να πάρουν σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι, όμως, τουλάχιστον περίεργη αυτή η εμμονή, αφού έχουν ληφθεί άλλες δυό φορές αποφάσεις με το ίδιο θέμα και δεν είχαν καμία τύχη!
Όχι διότι αντέδρασε η αντιπολίτευση, αλλά επειδή όλοι, οι της ΔΕΥΑΙ και του Δημοτικού Συμβουλίου, μηδέ εξαιρουμένου του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα, αγνοούσαν ότι είχε καταργηθεί ο νόμος που προέβλεπε την ανάθεση είσπραξης εσόδων υπέρ τρίτων από τις ΔΟΥ!
Όμως, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ κ. Χρυσοστόμου, πάει (για άγνωστο λόγο) να παραπλανήσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας την έγκριση της με αριθμό 226/9-5-2018 απόφασης της επιχείρησης για ...επικαιροποίηση της με αριθ. 17/361/11-12-2017 απόφασης, για βεβαίωση των οφειλών πολιτών στη Δ.Ο.Υ!
Δεν γνωρίζουμε τι άλλαξε από πέρυσι τον Ιούλιο, που ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών (αρ. πρωτ. 6360/1415/7-7-2017), να εκδοθεί υπουργική απόφαση για να ανατεθεί στη Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων η είσπραξη των οφειλόμενων στη δημοτική επιχείρηση.
Η απάντηση ήρθε ως καταπέλτης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (αρ. πρωτ. ΔΕΙΣΠΡ Α 1108806 ΕΞ 17-7-17), σε λίγες γραμμές: «Μετά την κατάργηση του άρθρου 106 παρ.4 του νόμου 2362/1995, που αφορούσε στην ανάθεση είσπραξης εσόδων υπέρ τρίτων από τις ΔΟΥ, με το αριθ.177 παρ.1 του νόμου 4270/ 2014, από 1/1/2015 δεν εκδίδονται πλέον υπουργικές αποφάσεις ανάθεσης είσπραξης εσόδων από τις Δ.Ο.Υ»!

***
Τώρα ο κ. Χρυσοστόμου, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα εισηγηθεί (αριθμός θέματος 19) εκ νέου να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο ...επικαιροποίηση μιας ...επικαιροποιημένης απόφασης, να ζητηθεί (ματαίως...) να κυνηγάει η εφορία όσους οφείλουν στη ΔΕΥΑΙ, αδιαφορώντας για το νόμο και για την οικονομική κατάσταση των Γιαννιωτών!