«Απαλλάξτε τους στρατιωτικούς από τα Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων»!

on .

PROSFYGES KONT

• Σα να μην έφταναν τα υπόλοιπα προβλήματα, όπως η μείωση του προσωπικού και οι αυξημένες υποχρεώσεις της άλλοτε 8ης Μεραρχίας νυν Ταξιαρχίας Ηπείρου, αρκετοί είναι οι στρατιωτικοί της που παραμένουν ακόμα, στα τοπικά Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών εκτελώντας άοπλες υπηρεσίες.
Στο θέμα επανέρχεται η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ), η οποία με επιστολή της προς τους βουλευτές της περιοχής μας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (την υπογράφουν ο Πρόεδρός της Γεώργιος Θεοδώρου και ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Στρατσιάνης) επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργεί η στέρηση προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητώντας για μία ακόμη φορά την άμεση απεμπλοκή τους από τις δομές προσφύγων.
Τρίτη παρέμβαση
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ζητάει την αποδέσμευση μελών της, οι οποίοι εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες στα Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Το θέμα είχε θίξει ξανά στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, όπως και με επιστολή της τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο δεν εισακούστηκε και συνεχίζεται έως σήμερα η εκτέλεση υπηρεσιών από τους στρατιωτικούς στις συγκεκριμένες δομές, παρότι, όπως αναφέρει στη νέα της επιστολή η Ένωση, «έχει περάσει μεγάλο διάστημα και δεν υπάρχει πλέον το ζήτημα της άμεσης επέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω της κατάστασης στο μεταναστευτικό - προσφυγικό όπως δύο έτη πριν».
Συσσωρευμένα προβλήματα
Όπως σημειώνει η Ένωση Στρατιωτικών, οι υπηρεσίες αυτές γίνονται στις δομές Κέντρων φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων στην Ήπειρο, στα οποία διανυκτερεύει προσωπικό μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω του ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα απεμπλέξει το προσωπικό της που εκτελούσε υπηρεσίες.
Ωστόσο, υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο και πολλά προβλήματα όσον αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία πλέον έχουν συσσωρευτεί και διογκωθεί. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΠΕΗΠ, «από την μία πλευρά οι συνεχείς εκπαιδεύσεις - ασκήσεις έχουν αυξηθεί για την καλύτερη εκπαίδευση – ετοιμότητα του Στρατιωτικού προσωπικού αλλά και των Μονάδων. Το προσωπικό έχει μειωθεί λόγω συνταξιοδοτήσεων και μεταθέσεων. Η Μεραρχία έχει υποπέσει σε Ταξιαρχία και οι υπηρεσίες έχουν αυξηθεί όπως και οι υποχρεώσεις».
Ζητάει απεμπλοκή!
Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου καταλήγει στην επιστολή της, ζητώντας για ακόμη μια φορά «την άμεση απεμπλοκή όλων των συναδέλφων Στρατιωτικών οι οποίοι συνεχίζουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια να εκτελούν 24ωρες άοπλες υπηρεσίες σε Κέντρα μεταναστών και την επιστροφή στα στρατιωτικά τους καθήκοντα, σε μια χρονική περίοδο που οι εξωτερικές απειλές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η Πατρίδα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».