Η Περιφέρεια Ηπείρου επιμένει στη λειτουργία του ΚΕΝ Άρτας

on .

FANTAROI NEOSYLEKTOI

Την προηγούμενη απόφασή του για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Άρτας επαναβεβαίωσε κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
Όπως ανέφερε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, «στη εκδοθείσα διαταγή αναφέρεται ότι πρόθεση του Γενικού Επιτελείου Στρατού είναι να προχωρήσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του στις διαδικασίες διάλυσης και αναδιοργάνωσης των μονάδων με βάση τις αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου μέχρι της τελικής απόφασης από τον Υπουργό Άμυνας». Ο κ. Βαρέλης, πρόσθεσε, πως το ΚΕΝ, είναι το μοναδικό στρατόπεδο στο οποίο δεν προβλέπεται η ανάπτυξη ισοδύναμης μορφής Στρατιωτικής υπηρεσίας όπως είχε υποσχεθεί προφορικά το ΓΕΣ, για να προσθέσει πως το Υπουργείο και η Κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσουν για το αν θα παραμείνει στρατιωτική μονάδα στην Άρτα και ποια η τύχη στρατοπέδου και εγκαταστάσεων στην περίπτωση που δεν θα λειτουργήσει εκ νέου κάποια στρατιωτική υπηρεσία.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στην παρέμβασή του ανέφερε ότι «το στρατόπεδο πρέπει να παραμείνει και να διατηρηθεί η λειτουργία στρατιωτικής μονάδας στην Άρτα. Καλούμε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της για την τύχη του».
Με την απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο, επικαιροποιώντας προηγούμενη όμοια απόφασή του, ζητά να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα λειτουργίας του ως Κέντρο Εκπαίδευσης, ή ως άλλη μονάδα που θα μπορεί να λειτουργήσει ως Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.
Στην περίπτωση που ο σχεδιασμός του Υπ. Άμυνας είναι οριστικός και έχει καθολική εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα, τότε η Κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο αξιοποίησής του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.