Εκτός προσωπικών φιλοδοξιών και κομμάτων η «Διεπαγγελματική Φέτας»

on .

BITALHS IOANNHS

Θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σχετικά με όσα ακούστηκαν τελευταία περί επικείμενης θεσμοθέτησης της ενιαίας Δ.Ο.Φ., ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας και Αντιπρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» κ. Ιωάννης Βιτάλης, προχώρησε χθες στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:
«Σενάρια και δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες περί επικείμενης - εντός της εβδομάδας μάλιστα - ίδρυσης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, είναι παντελώς ανεύθυνα και αβάσιμα.
Εκπορεύονται μόνο από προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες δημοσιότητας, από εκείνους που τα εκπονούν και τα διακινούν.
Ας μας επιτρέψουν οι δήθεν γνωρίζοντες τα πάντα, να γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τι συμβαίνει, εμείς, οι άνθρωποι της Δ.Ο.Φ.
Το καταστατικό βρίσκεται σε διαβούλευση, δεν έχει εγκριθεί ακόμη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συνεπώς το πρωτοδικείο είναι ακόμη μακριά.
Η υπόθεση της προστασίας και προάσπισης της φέτας, είναι εθνική υπόθεση.
Γι’ αυτό το λόγο έχουν συστρατευθεί παραμερίζοντας διαφορές και αντιθέσεις, μεταποιητές και κτηνοτρόφοι.
Η Δ.Ο.Φ δεν θα αποτελέσει πεδίο προσωπικής επικοινωνιακής στρατηγικής, εν όψη των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ως Πρόεδρος της ΔΟΦ έχω επισημάνει κατηγορηματικά ότι για να πετύχει η Διεπαγγελματική πρέπει να μείνει - και θα μείνει - εκτός κομματικών γραμμών, προσωπικών φιλοδοξιών και συντεχνιακών ή συνδικαλιστικών πρακτικών».
* * *

Ας σημειωθεί, ότι στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης εκτίμησε ότι είναι θέμα ημερών η κατάθεση δικαιολογητικών στο Πρωτοδικείο για την αναγνώριση της ενιαίας Δ.Ο.Φ..