Μέσα και από την Εκπαίδευση οι Αλβανοί επιδιώκουν τον ξεριζωμό του ελληνισμού!

on .

BOREIOHPEIROTOPOYLA SXOLEIO

• Για συστηματική και αδικαιολόγητη αδιαφορία της Αλβανικής πολιτείας και των αρμοδίων φορέων της ώστε με την απαιτούμενη ευαισθησία και την επιβαλλόμενη προσοχή να χειριστεί το ζήτημα εκπαίδευσης των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, κατηγορεί την Αλβανική Κυβέρνηση η «Ομόνοια», με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα εκεί ελληνικά σχολεία.
Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πρακτικές τεχνητής μείωσης της δυναμικής της ελληνικής μειονότητας, μέσω και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση, οδηγώντας πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες.
«Στα πλαίσια τόσο διμερών υποχρεώσεών της όσο και των όσων απορρέουν απ’ τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων το κράτος υστερεί και οι συνέπειες λαμβάνουν επικίνδυνες διαστάσεις για τη διαιώνιση του Ελληνισμού στα πάτρια εδάφη του», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για συρρίκνωση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία!
«Η χρόνια ελλιπής φροντίδα για τις σχολικές υποδομές, η μη κατάρτιση κατάλληλου εκπαιδευτικού προσωπικού, η εγκατάλειψη της παιδείας στην ύπαιθρο και την περιφέρεια, η υστέρηση στο πεδίο των σχολικών εγχειριδίων αποτελούν λόγους ουσιαστικούς της μείωσης των μαθητών στα δημόσια σχολεία που απευθύνονται στις κοινότητες των Ελλήνων, έστω στις περιοχές που το κράτος αναγνωρίζει ως τέτοιες», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Καλλιεργείται ο ανθελληνισμός
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Οργάνωση στην ανεπίτρεπτη κατάσταση του περιεχομένου των προγραμμάτων και των εγχειριδίων για τους μαθητές που χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία ιστορίας και γεωγραφίας και όχι μόνο. «Πρόκειται για αντιεπιστημονική γνώση που καλλιεργεί αβάσιμα τον ανθελληνισμό και διαιωνίζει νοοτροπία περιχαράκωσης του αλβανικού λαού αντίθετα με την πραγματική ανάγκη της κοινωνίας για άνοιγμα και ειδικά καλή σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό», τονίζεται στην ανακοίνωση. Επίσης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της που «παρά τις συστάσεις του διεθνούς παράγοντα, ακόμη στα Τίρανα επικρατούν αναχρονιστικές λογικές αδικαιολόγητου φοβικού συνδρόμου που δεν επιτρέπουν την δημιουργία συνθηκών διδασκαλίας στην Ελληνική ή τουλάχιστον της Ελληνικής γλώσσας για πληθυσμούς που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ή στις παραμεθόριες περιοχές όπου υπάρχει ενδιαφέρον και οι κοινωνικές εξελίξεις το προκρίνουν».
Κατά την «Ομόνοια» φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης επίσης έχουν τόσο την υποχρέωση όσο και τα περιθώρια αυτόνομης παρέμβασης ώστε να βελτιώσουν συνθήκες που αφορούν στις υποδομές, τη φροντίδα για τους μαθητές αλλά και την ενίσχυση εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας χωρίς να αντιβαίνουν πλαίσιο κεντρικής πολιτικής.