Λαθροθήρας… εξολόθρευε πάπιες του Αμβρακικού

on .

PAPIES

Με αμείωτη ένταση πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση έλεγχοι από κλιμάκια θηροφυλάκων, προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία της βιοποικιλότητας και την άσκηση της θήρας εντός των επιτρεπόμενων περιοχών.
Το τελευταίο κρούσμα παράνομης θήρας εντοπίστηκε από ομοσπονδιακούς θηροφύλακες στην ευαίσθητη περιοχή του Αμβρακικού. Κλιμάκιο που επιτηρούσε την περιοχή στο βάλτο του Τοπικού Διαμερίσματος Στρογγυλής, εντόπισε απογευματινές ώρες ένα άτομο, να κινείται εντός περιοχής στην οποία δεν επιτρέπεται η άσκηση θήρας, χρησιμοποιώντας πλωτό μέσο.
Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, που επέβαιναν σε σκάφος της Ε΄ Κ.Ο.Η., μαζί με φύλακες του Φορέα Διαχείρισης, τον σταμάτησαν για έλεγχο στη θέση «Πλατανάκι».
Όπως διαπιστώθηκε κυνηγούσε εκτός επιτρεπόμενης ζώνης και είχε θηρεύσει μεγαλύτερο αριθμό παπιών από τον ανώτατο επιτρεπόμενο, ενώ σε βάρος του ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Καθημερινοί οι έλεγχοι
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό το Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ, με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή στο σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας που ασκούν θήρα στον Αμβρακικό και υπενθυμίζει πως αποτελεί ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας, η τήρηση της απόφασης που ρυθμίζει την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή.
Η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι καθημερινή τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και σε συνεργασία με το σύνολο των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού, Δασαρχείων και Φορέα Διαχείρισης, λειτουργεί προασπίζοντας το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι στον υγρότοπο, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες.
Η παρουσία αυτή και η συνεργασία με τις παραπάνω υπηρεσίες και τους φορείς παρέχουν τα εχέγγυα για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας, από τους οπλοφόρους – λαθροθήρες, που λυμαίνονταν για χρόνια τον Αμβρακικό.