STOP σε αδήλωτα ευρώ, λαθραίο καπνό και κλεμμένο αυτοκίνητο!

on .

KAKABIA

• «Καρπούς» αποδίδουν οι έλεγχοι που διενεργούν οι Τελωνειακές Αρχές στη Κακαβιά, οι οποίες, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του Τελωνείου Μαρίας Καρανίκα, πολύ συχνά εντοπίζουν «λαβράκια» και βάζουν φρένο σε παράνομες δραστηριότητες κάθε είδους.
Το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι του Τελωνειακού Σταθμού εντόπισαν και έβαλαν τέλος σε απόπειρες να περάσουν λαθραία τα σύνορα ρευστό, καπνός αλλά και ένα κλεμμένο όχημα!

Αδήλωτα ευρώ...
Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκε αυτές τις ημέρες Αλβανός υπήκοος ο οποίος αποπειράθηκε να περάσει από την Ελλάδα προς τη χώρα του το ποσό των 10.500 ευρώ χωρίς να έχει υποβάλει προηγουμένως την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην Τελωνειακή Αρχή. Μετά τον εντοπισμό των χρημάτων τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίας και εισπράχθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο που είναι τσουχτερό, καθώς ανέρχεται στο 25% του αδήλωτου ποσού που επιχειρήθηκε να «εξαχθεί» στην Αλβανία.

Καπνός και Ι.Χ….
Σε άλλη περίπτωση, οι τελωνειακοί διέκοψαν τα σχέδια Αλβανού ο οποίος αποπειράθηκε να περάσει στη χώρα μας, μεταφέροντας τρία κιλά και 250 γραμμάρια καπνό χωρίς να πληρώσει τους δασμούς και φόρους που αναλογούν στη συγκεκριμένη ποσότητα. Έκρυψε, λοιπόν, επιμελώς τον καπνό σε ελληνικό όχημα, όμως έγινε αντιληπτός, ο καπνός κατασχέθηκε για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και εισπράχθηκε ως πρόστιμο το πολλαπλό σχετικό τέλος!
Τέλος, οι Τελωνειακοί της Κακαβιάς έβγαλαν άλλο ένα «λαβράκι» καθώς έβαλαν τέλος στην πορεία κλεμμένου οχήματος μάρκας «Mini» από την Ελλάδα, το οποίο Αλβανός αποπειράθηκε να περάσει στη γειτονική χώρα. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.