Οι συνταξιούχοι στο… απόσπασμα πριν ακόμη φθάσει η ώρα τους!

on .

ASFALISTIKO EPILYSH XAROS

• Πρώτο θέμα… σταθερά παραμένουν οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα, με την Κυβέρνηση να δείχνει ότι προσπαθεί να πείσει τους δανειστές πως δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές από 1η Ιανουαρίου 2019, γιατί, όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά και Υπουργοί του λένε «οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο»! Δηλαδή με λίγα λόγια, λίγα είναι ακόμη τα ψωμιά τους, γιατί σύντομα θα φύγουν από τη ζωή.

Επόμενο είναι βέβαια αυτές οι δηλώσεις να προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις στους πολίτες και χλευασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Μετά την… μακάβρια δήλωση του Αλ. Τσίπρα για τους 70αρηδες συνταξιούχους στη ΔΕΘ, φαίνεται πως την ίδια άποψη έχει και ο Υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο οποίος σε ομιλία του, αγγλιστί μάλιστα, στο Λονδίνο… το τερμάτισε! Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».
Την τραγική αυτή αναφορά του Υπουργού Οικονομικών έφερε στην δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, παραθέτοντας και το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του.
Αντιδράσεις
• Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του επιτίθεται στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση (!) για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών».
Και καταλήγοντας επισημαίνει ότι «έτσι δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους, προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται»!
• Καυστικό και το σχόλιο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ, Γεννηματά, η οποία σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσακαλώτου, υπογράμμισε, «ο κ. Τσίπρας έδωσε το σύνθημα και οι Υπουργοί του συνεχίζουν. Η λύση του Ασφαλιστικού γι’ αυτή την κυβέρνηση περνά μέσα από το τέλος των συνταξιούχων. Αναλγησία και κυνισμός».
Τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημ. Τσιόδρας, σημειώνοντας: «μετά τον κ. Τσίπρα ο κ. Τσακαλώτος: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν! Και να σκεφθείτε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν καριέρα φωνάζοντας "οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς"».
Ο Ευ. Τσακαλώτος
Στην προσπάθειά του ο Ευ. Τσακαλώτος να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σε γραπτή ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για… ακραίο τσαρλατανισμό, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων».