Δύο αλλοδαποί πεζοί από Αλβανία κουβαλούσαν 46 κιλά κάνναβης

on .

NARKOTIKA 23 9 18

• Τρεις υποθέσεις για διακίνηση, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών σε Θεσπρωτία, Γιάννενα και Πάργα, απασχόλησαν αυτό το Σαββατοκύριακο τις Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου, που συνεχίζουν... ακάθεκτες τις στοχευμένες δράσεις τους σε όλη την Ήπειρο, επί 24ώρου μάλιστα βάσης.
Το φορτίο των ημερών, βάρους 46 κιλών, εντοπίστηκε προχθές μετά τα μεσάνυκτα στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών και Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με άνδρες της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές και κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 23 ετών εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί και να έχουν στην κατοχή τους δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 23 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 46 κιλών και 140 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Με λεωφορείο...
Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο ύψος της διασταύρωσης Καλπακίου συνελήφθησαν ένας 19χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κακαβιά - Ιωάννινα.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι δύο συλληφθέντες κατείχαν από κοινού συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους 386,7 γραμμάριων. Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Στην Πάργα
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάργα Πρέβεζας συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί, μία 26χρονη και ένας 49χρονος, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση– για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 26χρονης, στο οποίο διαμένει προσωρινά και ο 49χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 47,5 γραμμαρίων,
• συσκευασία με λαθραίο καπνό, βάρους 710 γραμμαρίων,
• δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και
• τρεις κενοί κάλυκες, διαμετρήματος -7,62- mm.