Ο νέος κόμβος αναβαθμίζει την περιοχή του Κουτσελιού

on .

KOMBOS KOYTSELIOY

• Ένα έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της αλλά και των οδηγών που διέρχονται από αυτή υλοποιείται αυτό το διάστημα στον κόμβο του Κουτσελιού.
Ο συγκεκριμένος κόμβος αποτελούσε εδώ και χρόνια ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι για τους οδηγούς, στο οποίο έχουν προκληθεί αρκετές φορές τροχαία ατυχήματα ενώ έχουν χαθεί και ανθρώπινες ζωές.
Πριν ακριβώς ένα χρόνο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου είχε διενεργήσει συνοπτικό διαγωνισμό για την αναβάθμιση του ισόπεδου κόμβου του Κουτσελιού και για βελτίωση της βατότητας περιμετρικών δρόμων στη 2η επαρχιακή οδό.
Πέρα από το γεγονός ότι ο δρόμος πλέον δε θα στενεύει, κατασκευάζονται ανοίγματα στο σημείο αυτό και στο προσεχές διάστημα αναμένεται να φύγουν τα πλαστικά και να γίνει ένας ολοκληρωμένος δρόμος με κράσπεδα, ενώ επίσης θα στρωθεί άσφαλτος στον κόμβο και γύρω από αυτόν. Παράλληλα, θα μπει και ηλεκτροφωτισμός στο συγκεκριμένο σημείο. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των εργασιών, οι οδηγοί θα αναγκάζονται να μειώνουν ταχύτητα όταν διέρχονται από αυτό το σημείο, κάτι που αναμένεται πως θα περιορίσει σημαντικά τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο Πρόεδρος Κουτσελιού
Μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.», ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουτσελιού Χρήστος Δόσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα πάγιο αίτημα τόσο δικό του όσο και των κατοίκων του χωριού γίνεται επιτέλους πράξη. Εξξάλου, ο ίδιος είχε υποσχεθεί στους κατοίκους της Κοινότητας ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα.
Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει και δημόσια την Περιφέρεια Ηπείρου, την Τεχνική Υπηρεσία αλλά και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη που είχε διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο ότι θα υλοποιηθεί άμεσα το έργο και τήρησε τη δέσμευσή του.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ