4,9 εκατ. ευρώ για τη μελέτη σύνδεσης της Ηγουμενίτσας με την Αλβανία!

on .

HGOYMENITSA ALBANIA

• Με τα ελληνοαλβανικά σύνορα συνδέεται η Ηγουμενίτσα και όλοι ελπίζουν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, καθώς τα οφέλη από την οδική αυτή σύνδεση θα είναι πολλαπλά για τη Θεσπρωτική πρωτεύουσα.
Γι’ αυτό εξάλλου και το συγκεκριμένο έργο υπήρξε πάγιο αίτημα των κατοίκων της, αφού έτσι αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή.
Πρόκειται για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Η­γουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας, η μελέτη του οποίου χρηματοδοτείται με 4.900.000 ευρώ. Το οδικό αυτό τμήμα από Ηγουμενίτσα έως τα σύνορα με την Αλβανία μήκους 20,5 χλμ., θα αποτελείται από τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και θα περιλαμβάνει έξι γέφυρες, μία ενιαία σήραγγα και επτά υπόγειες διαβάσεις. Η περιφερειακή οδός Ηγουμενίτσας, που συμπεριλαμβάνεται στο έργο, μήκους πέντε χλμ., αποτελείται από δύο σήραγγες, τρεις δίδυμες σήραγγες και τέσσερις κόμβους.
Πολλαπλά οφέλη
Τα οφέλη πολλαπλά από το έργο. Θα συνδεθεί η Αλβανία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με τους πανευρωπαϊκούς διαδρόμους και αυτό θα σηματοδοτήσει σαφή και ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή.
Ακόμη, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για επενδύσεις και άρα για άνθηση της επιχειρηματικότητας. Επίσης, θα διευκολυνθεί η εισροή τουριστών, ενώ θα αυξηθεί η κυκλοφορία και στη διασυνοριακή γραμμή, γεγονός, που συνεπάγεται αύξηση του τζίρου των τοπικών επιχειρήσεων.
Εξάλλου, η περιφερειακή οδός της Ηγουμενίτσας θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, αλλά και στην καλύτερη μετακίνηση των τουριστών.
Η. Μ.