Παρατείνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου

on .

FYLAKH PORTA

• Παρατείνεται με νέα ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου και οι διατάξεις του θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας.
Ας σημειωθεί ότι το θερμόμετρο ανέβηκε χθες στην Βουλή με αφορμή τις αλλαγές.
Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αν ο κρατούμενος που θα βγει με βάση τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου υποπέσει σε νέο αδίκημα και καταδικαστεί σε ποινή ενός η τριών ετών, τότε προβλέπεται ότι θα μπαίνει και πάλι στη φυλακή και θα εκτίει ολόκληρη την ποινή του.
Επίσης, σύμφωνα με τη νέα διάταξη του υπουργείου διατηρούνται σε ισχύ οι εξαιρέσεις που είχαν θεσπιστεί επί υπουργείας Σταύρου Κοντονή για κρατουμένους που έχουν διαπράξει βαριά αδικήματα, ανθρωποκτονίες και λοιπά, οι οποίοι δεν τυγχάνουν των ευεργετικών διατάξεων για να βγουν νωρίτερα.
Προβλέπεται πάντως ότι στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να αποφυλακίζονται, αλλά να κρατούνται κατ’ οίκον ή με βραχιολάκι.
Προβλέπεται επιπλέον ότι για τις πρόωρες αποφυλακίσεις – τύπου Φλώρου – ο νόμος αυστηροποιείται. Οι δικαστές θα έχουν την δυνατότητα να ερευνούν με πραγματογνωμοσύνες την εγκυρότητα των ιατρικών πιστοποιητικών κι αν αυτά είναι πλαστά θα ανακαλείται η αποφυλάκιση.