Μια γέφυρα θα φέρει πιο κοντά τους Δήμους Ζίτσας – Δωδώνης!

on .

GEFYRA LALIZAS

• Μία νέα γέφυρα, το κόστος της οποίας αγγίζει σχεδόν το μισό εκατομμύριο ευρώ, έρχεται να ενώσει τους Δήμους Ζίτσας και Δωδώνης βάζοντας οριστικά τέλος στη συγκοινωνιακή απομόνωση πολιτών που ζουν σε απομακρυσμένους συνοικισμούς τους.
Ο λόγος για τη γέφυρα στην Ε­παρχιακό Οδό Δομολεσσά – Λάλιζα στη δημοπράτηση της οποίας προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου με απόφαση που υπέγραψε ο Αλέκος Καχριμάνης.
Την ικανοποίησή τους για τη συγκεκριμένη απόφαση εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ήταν πάγιο αίτημα
Η νέα γέφυρα στην Επαρχιακή Οδό Δομολεσσά – Λάλιζα, προϋπολογισμού 498.000 ευρώ, θα αντικαταστήσει την παλιά που είχε καταστραφεί από τη θεομηνία το χειμώνα του 2015 και αποτελούσε πάγιο αίτημα των δύο Δήμων, καθώς η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής είναι δύσκολη από το συγκεκριμένο σημείο.
Τα αιτήματα λοιπόν των Δήμων Ζίτσας και Δωδώνης έγιναν αποδεκτά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή περνάει σιγά – σιγά στον δρόμο της υλοποίησης.
Οι δύο Δήμαρχοι
Στη χθεσινή γραπτή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οριστικό τέλος στη συγκοινωνιακή απομόνωση των κατοίκων απομακρυσμένων συνοικισμών των Δήμων Ζίτσας και Δωδώνης δρομολογείται με τη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσσά – Λάλιζα από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης παράγει έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας που ικανοποιούν ένα πάγιο και δίκαιο αίτημά μας.
Η αντικατάσταση της καταστραφείσας παλιάς γέφυρας από τη θεομηνία το χειμώνα του 2015, θα δώσει λύση στα προβλήματα μετακίνησης δεκάδων συμπολιτών μας, κατοίκων απομακρυσμένων συνοικισμών διευκολύνοντας την πρόσβασή τους τόσο προς το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά όσο και προς την Εγνατία Οδό».