Αποχετευτικό που θα εξυπηρετεί τον Άγ. Ιωάννη απέκτησε ο Δήμος Ζίτσας

on .

ZITSA AGIA ELENH

• Στο Δήμο Ζίτσας παραχώρησε η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. το αποχετευτικό δίκτυο που κατασκεύασε και συνδέει τη Δομή Στέγασης «Αγία Ελένη» με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο προκειμένου μελλοντικά να εξυπηρετήσει και την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Ιωάννη ικανοποιώντας έτσι ένα από τα βασικά αιτήματα που είχε θέσει η Δημοτική Αρ­χή από την έναρξη λειτουργίας της Δομής το Μάιο του 2017.
Η υπογραφή της Συμφωνίας παραχώρησης κυριότητας από τον αναπληρωτή αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας Giovanni Lepri και το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο έγινε σε ειδική τελετή χθες το μεσημέρι παρουσία της εμπειρογνώμονα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Μαριλένας Χατζηαντωνίου.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί υλοποιείται ένα από τα βασικά αιτήματα που είχε θέσει από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Δομής, και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό. Ταυτόχρονα, επανέφερε το αίτημα της κατασκευής-συντήρησης των πεζοδρομίων και του οδοφωτισμού επί της Εθνικής Οδού ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των πεζών. Αίτημα που έχει θέσει με έγγραφά του προς την Ύπατη Αρμοστεία από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.
«Πρέπει να φροντίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς διέλευσης τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό ειδικά κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.
Στην τελετή παράδοσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, και ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας. Παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην Συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Φίλιππας Φίλιος, οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων και Ζίτσας, Γιάννης Λιόντος και Φώτης Ράρρας αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη Σπύρος Πατούνας, εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο. που διαχειρίζονται τη Δομή Στέγασης «Αγία Ελένη» και στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας.