540 αιτήσεις από την Ήπειρο για σχέδια βελτίωσης!

on .

TRAKTER AGROTHS

• Οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από Περιφερειάρχη και Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων, στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη για τα αγροτικά θέματα επιβεβαιώθηκαν όσον αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης. Χθες το Υπουργείο ανακοίνωσε τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και παράλληλα ενημερώνει ότι η αξιολόγηση θα αρχίσει εντός του Νοεμβρίου και θα γίνει με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να ακολουθήσουν οι εντάξεις των δικαιούχων που θα καλύπτονται από το όριο των πιστώσεων. 

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί υπερκαλύπτουν τις διαθέσιμες πιστώσεις και αν δεν βρεθούν επιπλέον πόροι, τότε πολλές αιτήσεις θα μείνουν εκτός χρηματοδότησης. Σε επίπεδο χώρας ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 316 εκ. ευρώ, ενώ με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν ζητούνται 934 εκ. ευρώ!
Για την Ήπειρο ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.292.000 ευρώ. Έχουν υποβληθεί συνολικά 540 αιτήσεις με συνολικό αιτούμενο ποσό 36.110.000 ευρώ, που μεταφράζεται ότι περίπου οι μισές αιτήσεις (και εφόσον κριθούν επιλέξιμες) δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν. Από τις 540, οι 534 αιτήσεις είναι φυσικών και νομικών προσώπων (αιτούμενη χρηματοδότηση 33.753.000 ευρώ) και οι 6 συλλογικών σχημάτων (αιτούμενη χρηματοδότηση 2.356.000 ευρώ).