Γιορτάστηκε η επέτειος των 106 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας

on .

FILIPPIADA

• Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε σε ειδική εκδήλωση, η επέτειος των 106 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ζηρού, το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία.
Ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής, αναφέρθηκε στην σημασία του εορτασμού της επετείου καθώς όπως είπε «Επετειακές εκδηλώσεις, σαν τη σημερινή, έχουν αξία, γιατί υπενθυμίζουν ότι είμαστε μέλη ενός έθνους που έχει παρελθόν, έχει συνέχεια και οφείλει να έχει ένα σταθερό μέλλον!». Υπογράμμισε επίσης στο μήνυμά του, ότι «η 12η Οκτωβρίου πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα, τη γνώση, αλλά και την ανάλυση ιστορικών στιγμών που σημάδεψαν την πορεία της πόλης της Φιλιππιάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, θα πρέπει ν’ αποτελέσει και ημέρα εθνικής συνειδητοποίησης για όλους μας».
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής κ. Θωμάς Μπάκας, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της απελευθέρωσης της πόλης αλλά και των ιστορικών γεγονότων που προηγήθηκαν έως την 12η Οκτωβρίου του 1912. Την εκδήλωση έκλεισαν καταχειροκροτούμενοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Φιλιππιάδας, οι οποίοι με την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής και χορού κας Χαρούλας Τάτση, τραγούδησαν για την πατρίδα και την ελευθερία και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.