Ο Ιαματικός Τουρισμός θ’ αποτελέσει τη 2η μεγαλύτερη βιομηχανία μέχρι το 2025

on .

IAMATIKA• Τις σημαντικές προοπτικές στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα που όπως τονίστηκε πρόκειται να αποτελέσει μέχρι το 2025, τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο -μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη- επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, αναφέρθηκε στα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και κάλεσε την επίσημη πολιτεία, σε συστράτευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αξιοποίηση των 750 φυσικών μεταλλικών πηγών, με θεραπευτικές ιδιότητες. Ωστόσο σήμερα οι 696 από τις 750 πηγές της χώρας παραμένουν ανεκμετάλλευτες.
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο Ιαματικός Τουρισμός αναβαθμίζει τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες, σε τόπους Υγείας και Ευεξίας, μοναδικούς για τους Ταξιδιώτες του κόσμου και η Ελλάδα σπεύδει να επιτύχει να κερδίσει το στοίχημα της παγκόσμιας έκρηξης των Τουριστών Υγείας, που στη χώρα μας ανακαλύπτουν εκ νέου τον πρώτο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού της αρχαιότητας.