Λαμπρός ο εορτασμός για τον Παύλο Μελά στον Παρακάλαμο

on .

MELAS PAYLOS PARAKALAMOS

• Στον τόπο καταγωγής του, τον Παρακαλάμο του Δήμου Πωγωνίου, τιμήθηκε και φέτος με λαμπρότητα το Σάββατο ο Ηπειρώτης ήρωας Μακεδονομάχος Παύλος Μελά.
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα τελέστηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές.
Το «παρών», στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, ο πρ. Υπουργός Αντ. Φούσας, ο Δ/της της 8ης Μεραρχίας, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε στην αίθουσα ΚΔΑΠ Παρακαλάμου η απονομή μεταλλίων του αγώνα δρόμου που διεξήχθη στην περιοχή την ίδια μέρα, προβολή ντοκιμαντέρ, χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον Αντ. Φούσα, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την κ. Σόνια Ευθυμιάδου – Παπασταύρου δασκάλα – συγγραφέα. Η εκδήλωση έκλεισε με απαγγελίες ποιημάτων.
Τη Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ εκπροσώπησαν ο Συντονιστής Βαγγέλης Κουτσής το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Συντονιστικής Χρήστος Οικονόμου και το μέλος της Συντονιστικής Σπύρος Καρκαμπούνας.