Τη στέγαση φοιτητών συνδράμει η Περιφέρεια

on .

PANEPISTHMIOYPOLH IOANNINON

• Τα «είπαν» στην Περιφέρεια για να τα ακούσει το Υπουργείο Παιδείας και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 30 περίπου φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φοιτητικής στέγης στα Γιάννενα.
Η Περιφέρεια, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά από συνάντηση που είχε χθες το πρωί στο γραφείο του με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και το Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, διέθεσε το ποσό των 60.000 ευρώ, για να αποπληρωθούν περυσινές οφειλές σε ξενοδοχεία των Ιωαννίνων, προκειμένου να υποβληθούν εκ μέρους τους νέες προσφορές για τη στέγαση φοιτητών.
Παράλληλα συμφωνήθηκε όπως το Πανεπιστήμιο, μετά την οριστικοποίηση των φοιτητών που δικαιούνται οικονομικής συνδρομής για στέγαση να επανέλθει με νέο αίτημα προς την Περιφέρεια, ενώ δέσμευση για συνδρομή του Δήμου, εφόσον βρεθεί νομική φόρμουλα ανέλαβε και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Οι φοιτητές ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητώντας νέα τριμερή συνάντηση παρουσία των ιδίων, φωνάζοντας μάλιστα συνθήματα και αναρτώντας πανό, επιτιθέμενοι κατά του Υπουργείου Παιδείας, ενώ εξέφραζαν αμφιβολίες για τις προθέσεις της Πρυτανικής Αρχής για τον αριθμό των φοιτητών, καθώς θεωρούσαν ότι αυτοδικαίως όλοι τους είναι δικαιούχοι της παροχής.
Είναι πρωτοφανές η Περιφέρεια, αν και δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή υποχρέωση για τη φοιτητική στέγη, να συνδράμει οικονομικά το Πανεπιστήμιο και να γίνει στόχος επικρίσεων, ήταν επιγραμματικά η θέση του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη.
Παρά τις εξηγήσεις οι φοιτητές, σε κλίμα έντασης αρνούνταν να αποχωρήσουν από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν δεν αναλαμβανόταν δέσμευση για νέα συνάντηση παρουσία τους, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες από την Πρυτανεία.
Τελικά αναχώρησαν με τη συνοδεία του Περιφερειακού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Κωτσαντή.