Η Αικ. Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

on .

SAKELLAROPOYLOY STE

• Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη από το Υπουργικό Συμβούλιο η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Η νέα πρόεδρος είναι η πρώτη γυναίκα που επιλέγεται για την κορυφή της πυραμίδας στο ΣτΕ.
Οι επιλογές του Υπουργικού Συμβουλίου κινήθηκαν με βάση την τήρηση της επετηρίδας στη δικαιοσύνη και σε αξιοκρατικά κριτήρια.
Έτσι, το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου επέλεξε ως νέα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που ήταν ψηλά στη δικαστική επετηρίδα.
Το υπουργικό συμβούλιο δεν επέλεξε ως πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου, ούτε και τη νεότερη αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου το όνομα της οποίας είχε ακουστεί για τη θέση του προέδρου.
Ως νέοι αντιπρόεδροι στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιλέχθηκαν οι σύμβουλοι του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης και ο Μιχάλης Πικραμένος.
Για την αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου επελέγη ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Ιωσήφ Τσαλαγανίδης , ο οποίος ήταν πρώτος στην προτίμηση της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκκοτίνη.