Αναζητούνται χορηγίες από την ΕΗΜ για τον «Ιερό Ναό των εν Ηπείρω Αγίων»

on .

FRONTZOY TAKSIARXES

• Και η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών συμμερίζεται πλήρως την αγωνία του διακεκριμένου Ηπειρώτη αρχιτέκτονα Βασίλη Αν. Χαρίση (την εξέφρασε με επιστολή του στον «Π.Λ.» αρχές Οκτωβρίου) να ολοκληρωθεί άμεσα ο Ιερός Ναός στο «λόφο Φρόντζου» προς τιμήν των Αγίων που σχετίζονται με την Ήπειρο, έτσι ώστε να εκπληρωθεί επιτέλους και το όνειρο του αείμνηστου Κ. Φρόντζου.
Ο Πρόεδρος της ΕΗΜ κ. Κώστας Βλάχος, με επιστολή του στον «Π.Λ.» αναφερόμενος στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο, τονίζει ότι οι μέχρι σήμερα εργασίες έχουν συντελεστεί με δαπάνες της ΕΗΜ, ενώ αναζητούνται χορηγίες από φορείς και ιδιώτες για να ολοκληρωθεί το έργο.

Η επιστολή
Η επιστολή του Προέδρου της ΕΗΜ έχει ως εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Αναφορικά με την επιστολή του κ. Βασιλείου Χαρίση, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας της 4.10.2018, επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η Ε.Η.Μ. έχει από ετών αποδυθεί σε μία εργώδη προσπάθεια, για να υλοποιήσει το όραμα του ιδρυτή της προς αποπεράτωση στο «Λόφο Φρόντζου» του «Ιερού Ναού των εν Ηπείρω Αγίων».
Οι έως σήμερα εργασίες συντελέσθηκαν αποκλειστικώς με δαπάνες της Ε.Η.Μ., ενώ συνεχίζεται η επικοινωνία με φορείς και ιδιώτες για ενδεχόμενες χορηγίες, οι οποίες θα συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση του έργου.
Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Η.Μ. συμμερίζεται απολύτως την αγωνία του κ. Βασίλη Χαρίση, ο οποίος αποτελεί και άξιο ιστορικό μέλος της Εταιρείας μας.
Η Ε.Η.Μ. θα συνεχίσει, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει, τις προσπάθειές της για αποπεράτωση του ναού ελπίζοντας στη συνδρομή τοπικών φορέων και του φιλοχρίστου κοινού, έτσι ώστε τον προσεχή Ιούνιο να μπορέσουμε να τιμήσουμε λειτουργικώς τη μνήμη των Αγίων μας.
Η εικόνα, πάντως, που παρουσιάζει ο ναός, επί μισό περίπου αιώνα, ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή σε κανένα.
Με θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Π. Βλάχος»