Κυνηγούσε αγριογούρουνα νύχτα και χωρίς να έχει άδεια

on .

AGRIOGOYROYNA

• Την… τιμητική του έχει αυτή την περίοδο το κυνήγι του αγριόχοιρου στην Ή­πειρο.
Αρκεί μια βόλτα στην ύπαιθρο Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή που επιτρέπεται η θήρα του, και θα διαπιστώσει κανείς ομάδες κυνηγών που στήνουν «καρτέρι» για να πιάσουν τα μεγαλόσωμα ζώα που έχουν κατακλύσει την ύπαιθρο!
Ωστόσο, δεν λείπουν και αρκετοί κυνηγοί που συστηματικά παραβιάζουν τους βασικούς κανονισμούς στον τόπο άσκησης του αγαπημένου τους χόμπυ.
Πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ομάδες κυνηγών με τα όπλα στον ώμο να βγαίνουν πάνω στους δρόμους, ακόμη και σε εθνικές οδούς (όπως στην Ιωαννίνων – Κακαβιάς), για να… περιμένουν το θήραμά τους.

Μεταμεσονύκτιες ώρες
Στο μεταξύ, για μία σειρά παραβάσεων του νόμου περί θήρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, να ασκεί θήρα σε μη επιτρεπόμενη ώρα. Το κλιμάκιο με τη συνδρομή και του Κυνηγετικού Συλλόγου Καναλακίου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας περιπολία σε αγροτική περιοχή στην Τ.Κ. Θέμελου του Δήμου Πάργας.
Λίγο μετά τις 2.00 τα μεσάνυχτα, οι Θηροφύλακες σταμάτησαν για έλεγχο έναν ημεδαπό, που προηγουμένως είχε θηρεύσει δύο αγριόχοιρους, τους οποίους μετέφερε σε κοντινό σημείο.
Σε βάρος του, που δε διέθετε άδεια θήρας, ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της άσκησης θήρας τη νύχτα, ενώ κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια που είχε μαζί του, όπως και τα δύο νεκρά ζώα.

* * * 
Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, το Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι και οι περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι αδιάλειπτοι και θα συνεχιστούν για την αποτροπή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς που εκθέτει την κυνηγετική οικογένεια και αντίκειται στους κανόνες άσκησης θήρας.