Χαριστική βολή στα νοικοκυριά με την αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ

on .

DEH EYRO LOGARIASMOS XARATSI

• Ένας νέος εφιάλτης… ξεπροβάλλει για χιλιάδες νοικοκυριά εάν επαληθευτούν τα σενάρια περί αύξησης των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ, που ακούγονται τελευταία όλο και πιο έντονα.
Η αδυναμία πολλών οικογενειών να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα των σπιτιών τους είναι παραπάνω από εμφανής, ενώ φέτος, λόγω της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου, η κατάσταση προμηνύεται ακόμη δυσκολότερη. Οπότε το τελευταίο που θα ήθελαν να ακούσουν τα νοικοκυριά είναι μια επικείμενη αύξηση της τιμής του ρεύματος!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, στο επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ, που εκπόνησε η McKinsey & Company και ο Πρόεδρος Μανώλης Παναγιωτάκης έχει δημόσια δεσμευτεί για την εφαρμογή του, έχουν γίνει συγκεκριμένες υποδείξεις προκειμένου η εταιρία να μειώσει την έκθεσή της στους κινδύνους της αγοράς προμήθειας, αλλά και για να κρατήσει τους «καλούς πελάτες». Και κυρίως στη χαμηλή και μέση τάση.
Τα σενάρια που εξετάζει η ΔΕΗ είναι:
- Επιβολή χρέωσης σε όσους πελάτες επιθυμούν την αποστολή των λογαριασμών τους σε έντυπη μορφή.
- Μείωση του ποσοστού έκπτωσης σε όσους πελάτες πληρώνουν εντός προθεσμίας τους λογαριασμούς ρεύματος.
- Συγχώνευση κλιμακίων κατανάλωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως προκύπτουν αυξήσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών.
- Αύξηση του παγίου που πληρώνουν οι πελάτες της ή την καθιέρωση ρήτρας Οριακής Τιμής Συστήματος. Τον τελευταίο όρο τον έχουν συμπεριλάβει οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στις συμβάσεις τους με τους καταναλωτές. Οπότε, όταν η ΟΤΣ υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια, το κόστος μετακυλίεται στους καταναλωτές.