Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μέτσοβο για την εκδήλωση της Μεραρχίας Ιππικού

on .

STEFANHS ARXHGOS GES METSOBO 22 10 18

• Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή έγινε προχθές στο Μέτσοβο η ετήσια εκδήλωση απόδοσης τιμής στους πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού, κατά το έπος του 1940-41, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ιππικού και περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων.
Ο Αρχηγός, κατά τη διάρκεια την εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «αποτίεται και φέτος φόρος τιμής στους νεκρούς, τους τραυματίες και σε όλους τους συμμετέχοντες Αξιωματικούς και Οπλίτες της Μεραρχίας Ιππικού, που έδρασαν νικηφόρα για τα Ελληνικά Όπλα στη Μάχη της Πίνδου το 1940. Η θυσία τους αναγνωρίζεται από όλους μας, ως σύμβολο υψηλής αξίας, που υπενθυμίζει τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους στο διάβα των αιώνων και την αέναη πίστη του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας».
Στην εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Ιππικού -Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ, παρέστησαν εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Όπλου των Τεθωρακισμένων, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος (ε.α) Δημήτριος Γράψας, αντιπροσωπεία Ανθυπιλάρχων και Μονίμων Λοχιών Τάξης 2018, καθώς και πλήθος κόσμου.
Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Γιούλα Μητροκώστα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας.