Πολυμελής σπείρα διακινούσε σκληρά ναρκωτικά και στην Άρτα

on .

NARKOTIKA 29 10 18

• Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά (κυρίως ηρωίνη), στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Άρτα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν στην Πάτρα, στο Αίγιο και στην Άρτα, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα και πιο συγκεκριμένα οκτώ ημεδαποί (7 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας από 25 έως και 72 ετών και τρεις αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 37, 39 και 55 ετών. Επιπλέον ταυτοποίησαν ακόμη οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και πιο αναλυτικά πέντε αλλοδαπούς ηλικίας από 25 μέχρι και 44 ετών, και τρεις ημεδαπούς ηλικίας από 31 έως 49 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.
Ειδικότερα, από την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους και διακινούσαν ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη σε αγοραστές-χρήστες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Άρτα.
Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τους τελευταίους δέκα μήνες πραγματοποίησαν συνολικά πεντακόσιες αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, κατά τις οποίες διακίνησαν τουλάχιστον 8.050 γραμμάρια ηρωίνης, 2.800 γραμμάρια κάνναβης και 30 γραμμάρια κοκαΐνης.
Οι ποσότητες των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά είναι 9,4 κιλά ηρωίνης, 2,9 κιλά κάνναβης και 55 γραμμάρια κοκαΐνης, συνολικής αξίας τουλάχιστον 132.000 ευρώ.