Νέος φωτισμός σύντομα στο Σπήλαιο Περάματος

on .

SARAKATSANOS NIKOS YPOGRAFH 2 11 18

• H σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την αντικατάσταση του φωτισμού του Σπηλαίου Περάματος με λαμπτήρες LED υπογράφτηκε χθες. Ο νέος φωτισμός πέραν της εξοικονόμησης πόρων θα αναδείξει τα χρώματα του Σπηλαίου ενώ είναι απόλυτα φιλικός και με το μικροκλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, σε δηλώσεις του μίλησε για μια «επένδυση σε ένα σπουδαίο τοπόσημο για την περιοχή το οποίο αποτελεί παγκόσμιο μνημείο και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στα Γιάννενα» και πρόσθεσε ότι «είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πιστεύουμε στις δυνάμεις της περιοχής και στον Οργανισμό του Σπηλαίου αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που είχε η Δημοτική Ενότητα Περάματος στη διεκδίκηση του έργου, καθώς και τη διαχρονική προσφορά του Σπηλαίου στην περιοχή του Περάματος».
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, Νίκος Σαρακατσάνος, μίλησε για «μεγάλη μέρα για το Πέραμα», υπογραμμίζοντας ότι το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού θα έχει πολλαπλά οφέλη για το Σπήλαιο. Όπως είπε, «η ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι τεράστια αφού η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται κατά πολύ, ενώ και στο οικονομικό σκέλος η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή. Εξίσου σημαντική όμως θα είναι και η αισθητική αναβάθμιση του Σπηλαίου. Οι μελετητές μας έχουν διαβεβαιώσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα αντάξιο των προσδοκιών μας και του μεγαλείου του Σπηλαίου».
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου, Κώστας Γκόγκος, σημείωσε πως «η ολοκλήρωση του έργου θα μας φέρει μπροστά σε ένα καινούργιο Σπήλαιο όπου θα αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του αλλά και των χρωμάτων του».