Το παλιό γκρίζο περίπτερο έγινε Ανοιχτή Βιβλιοθήκη για παιδιά!

on .

BIBLIOTHKH PERIPTERO KIAFA 4 11 18

• Μικρά… θαύματα μπορεί να κάνει κανείς όταν έχει μεράκι και διάθεση προσφοράς! Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα με το παράδειγμά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου της Κιάφας, ο οποίος προχώρησε σε μία δράση που μπορεί και πρέπει να βρει κι άλλους μιμητές.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος δημιούργησε την πρώτη Ανοιχτή Βιβλιοθήκη για παιδιά, η οποία λειτουργεί ήδη στην αυλή του Σχολείου! Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η προώθηση της φιλαναγνωσίας και η ενίσχυση της δημιουργικότητας στους νέους.

Ένα γκρίζο περίπτερο…
Έχοντας στη διάθεσή τους μόνο ένα παλιό γκρίζο περίπτερο, παραχώρηση από τον Δήμο Ιωαννιτών, αλλά και πολύ κέφι, οι γονείς του 27ου Δημοτικού Σχολείου το μεταμόρφωσαν σε μία πολύχρωμη βιβλιοθήκη στο σχήμα κεφαλιού που φιλοξενεί παιδικά βιβλία λογοτεχνίας, γνώσεων κλπ.
Η πρόσβαση σ’ αυτήν είναι ελεύθερη σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως σχολείου φοίτησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή όλες τις ώρες της ημέρας. Κάθε παιδί μπορεί να διαλέξει ένα βιβλίο και να το διαβάσει στην αυλή ή στο σπίτι του. Στη συνέχεια, μπορεί να το επιστρέψει ή, αν του άρεσε πολύ, να το κρατήσει. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να προσφέρει στη Βιβλιοθήκη ένα άλλο βιβλίο και να μοιραστεί με άλλους τη χαρά της ανάγνωσης και της ανακάλυψης!

Όσοι θέλουν… προσφέρουν!
«Η καλή λειτουργία της Βιβλιοθήκης είναι συλλογική υπόθεση και χρειάζεται η συμβολή όλων για να διατηρηθεί καθαρή και τακτοποιημένη», αναφέρει ο Σύλλογος. Παράλληλα, απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στους Γιαννιώτες να βοηθήσουν ώστε να λειτουργήσει η παιδική Ανοιχτή Βιβλιοθήκη στην αυλή του 27ου Δημοτικού Σχολείου με επιτυχία, προσφέροντας παιδικά βιβλία, λογοτεχνικά ή γνώσεων, που τυχόν δεν χρειάζονται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετήσουν τις δωρεές τους στο ειδικό κουτί που υπάρχει μέσα στο περίπτερο (Δ/νση: 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Τάσσου Ισαάκ 22, Κιάφα Ιωαννίνων, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
Επίσης, ο Σύλλογος κάνει γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί ανοιχτή ομάδα υποστήριξης της Βιβλιοθήκης στο facebook με το όνομα «Ανοιχτή Βιβλιοθήκη στην αυλή του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων».