Οι Αλβανοί «αποδέσμευσαν» τη σορό του Κων. Κατσίφα

on .

 

KATSIFAS KERAKIA

Χθες βράδυ αναμένονταν να παραδοθεί τελικά η σορός του 35χρονου Βοερειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα στους οικείους του προκειμένου να ταφεί. Για το σκοπό αυτό είχε κληθεί να μεταβεί στα Τίρανα ο πατέρας του, ενώ από νωρίς συγγενείς και φίλοι της οικογένειας άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σπίτι της. Είχε μεσολαβήσει και η παρέμβαση του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, προς τις Εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στην ιστορία.
Ακολούθησε συνάντηση των συμβούλων του Προέδρου στην Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων Τιράνων με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια, σπό την οποία προέκυψε η εξέλιξη υπογραφής του πρωτοκόλλου αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων, ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να ακολουθήσει η κηδεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας από την πρώτη στιγμή είχε αντιμετωπίσει ψύχραιμα το θέμα. Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στους Βουλιαράτες, μέσω του εκπροσώπου του Τέντι Μπλούσι, είχε υπογραμμίσει ότι εκτιμά τη σημασία της διαφάνειας και της εξαντλητικής έρευνας και εκφράζει την βαθιά πεποίθησή του ότι αυτό αποτελεί ένα μεμονωμένο συμβάν που δεν μπορεί να αποδυναμώσει την αλβανο-ελληνική φιλία.
Μέχρι αργά χθες βράδυ, υπήρχε σύγχυση για την ημέρα και ώρα της κηδείας του Κων. Κατσίφα. Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι αυτή προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορέσουν να δώσουν το παρόν και Βορειοηπειρώτες που κατοικούν στην Ελλάδα. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες ήθελαν την κηδεία να γίνεται ακόμη και σήμερα, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια εμπλοκή της τελευταίας στιγμής.