Ειδικό Ιατρείο για τις αναιμίες θα λειτουργήσει στο Πανεπ. Νοσοκομείο

on .

NOSOKOMEIO DOYROYTHS

• Το πρώτο οργανωμένο Ιατρείο Καρδιολογικής Φροντίδας Ασθενών με Κληρονομικές Αιμοσφαιρινοπάθειες στη Δυτική και στην Βορειοδυτική Ελλάδα, θα λειτουργήσει στη Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Η λειτουργία του επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου και του προέδρου του κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, του Καθηγητή Καρδιολογίας και Διευθυντή της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής κ. Λάμπρου Μιχάλη και της Αναπληρώτριας καθηγήτριας Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αικατερίνης Νάκα.
Στις Κληρονομικές Αιμοσφαιρινοπάθειες συμπεριλαμβάνονται η β-μεσογειακή αναιμία, η δρεπανοκυτταρική αναιμία, η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου που σχεδόν καλύπτει το Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, υπάρχουν περίπου 120 ασθενείς με Κληρονομικές Αιμοσφαιρινοπάθειες που χρήζουν καρδιολογικής παρακολούθησης και φροντίδας. Το Ιατρείο αυτό θα διευθύνει ο Διευθυντής ΕΣΥ, καρδιολόγος κ. Κωνσταντίνος Παππάς και θα στελεχώνεται ακόμη από τη Διευθύντρια του ΕΣΥ καρδιολόγο κ. Ουρανία Αργύρη.
• Για περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του Ιατρείου, σύντομα θα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής http://www.bcardio.gr/index.php/el/