Υποσχέσεις για... όλα τα αιτήματα έδωσε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης!

on .

STEFOS MPALTOGIANNHS 8 11 18

• Προεκλογική υπόσχεση ή σχεδιασμένη λύση; Σε λιγότερο από δύο μήνες οι κτηνοτρόφοι θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τι ισχύει με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη προς τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη για κατάθεση συνολικής πρότασης μέχρι τέλους του χρόνου για τον επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών, με την οποία θα λύνονται τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί. Με τον τρόπο αυτό, είπε, δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις, οι οποίες για την τριετία 2018-2020 είναι εξασφαλισμένες.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου -ο οποίος και γνωστοποίησε τη συνάντηση και τις απαντήσεις του Υπουργού- ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την κατασκευή μονάδας Επεξεργασίας και Μεταποίησης γάλακτος και μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος της πτώσης των τιμών γάλακτος, για τις οποίες ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι θα υπάρξει επιδότηση!
Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τους πτηνοτρόφους, όπως μείωση ΦΠΑ για τους νεοσσούς που προέρχονται από ελληνικές εκμεταλλεύσεις και θέσπιση ευνοϊκών ρυθμίσεων στον ΕΝΦΙΑ των αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Τέλος, ο κ. Στέφος ζήτησε από τον Υπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα διαμόρφωσης του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου της παλιάς Γεωργικής Σχολής στον Κατσικά, που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά έχει τη χρήση η Περιφέρεια Ηπείρου, σε χώρο, όπου οι παραγωγοί θα μπορούν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους. Ο Υπουργός αντιμετώπισε πολύ θετικά την πρόταση, δεσμευόμενος ότι θα διερευνηθούν οι δυνατότητες μιας τέτοιας παρέμβασης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.