Με λεωφορεία και Ι.Χ. φτάνει το χασίς από την Αλβανία!

on .

NARKOTIKA 8 11

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου κατά των κυκλωμάτων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών. Οι άνδρες της Δίωξης βρίσκονται επί ποδός σε καθημερινή βάση, αξιοποιώντας κάθε πληροφορία και φυσικά την εμπειρία τους, βάζοντας φρένο σε μεγάλες ποσότητες χασίς, οι οποίες φτάνουν συνήθως από την γειτονική μας Αλβανία, όπου – ως γνωστόν – οργιάζει η καλλιέργειά του!
Μόνος τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί μας κατέσχεσαν, σε δυο διαφορετικές «επιχειρήσεις», 139 κιλά χασίς και συνέλαβαν τρία άτομα.
Με λεωφορείο!
Στην πρώτη περίπτωση, τα ναρκωτικά μεταφέρονταν με το λεωφορείο! Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν, βραδινές ώρες, λεωφορείο της διακρατικής γραμμής Άγιοι Σαράντα Αλβανίας με προορισμό την Αθήνα, να κινείται στην Εθνική Οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων, με οδηγό 34χρονο αλλοδαπό και το σταμάτησαν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν σε χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 16 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 97 κιλών και 750 γραμμαρίων.
Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν το λεωφορείο, ιδιοκτησίας αλβανικής εταιρείας, τα χρηματικά ποσά των 955 ευρώ και 2 δολαρίων Αμερικής, μία άδεια οδήγησης και δύο κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Και στη Σαγιάδα
Στην δεύτερη περίπτωση χθες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν δυο ημεδαποί, ηλικίας 39 και 26 ετών, που εντοπίστηκαν να μεταφέρουν 41 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 2 κιλά κατεργασμένη (σοκολάτα).
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 39χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών 2 σάκοι που περιείχαν:
• 14 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 40 κιλών και 860 γραμμαρίων.
• 9 δέματα με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 2 κιλών και 190 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη αργότερα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και ο 26χρονος, ο οποίος με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Ράγιου, λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Μέχρι την Άρτα το κύκλωμα κοκαΐνης
Στο μεταξύ, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Δυτική Ευρώπη, με σκοπό την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση στην Ελληνική Επικράτεια, ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα αστυνομικοί συνέλαβαν στην Αθήνα, τη Νέα Ιωνία και την Άρτα, μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 41 και 50 ετών, και δύο αλλοδαπούς, 34 και 38 ετών. Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και ένας 45χρονος Έλληνας για κατοχή ναρκωτικών.
Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 41χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, ποσοτήτων κοκαΐνης από την Ολλανδία στην Ελληνική Επικράτεια, τις οποίες παραλάμβαναν οι δύο αλλοδαποί, προκειμένου αρχικά να τις αποθηκεύσουν και στην συνέχεια να τις προμηθεύσουν στα άλλα μέλη της οργάνωσης. Η διακίνηση των ναρκωτικών στους τελικούς χρήστες, πραγματοποιούνταν με ταξί από τον 50χρονο.
Από τις έρευνες σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 1 κιλό και 161 γραμμάρια κοκαΐνη
- Μικροποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης
- Το χρηματικό ποσό των 12.755 ευρώ
- Δύο αυτοκίνητα
- Δύο ζυγαριές ακριβείας
- Δεκατρία κινητά.