Το κυνήγι αγριόχοιρων μοιραίο για έναν 32χρονο!

on .

KYNHGOS

• Η Κυνηγετική Οικογένεια της Ηπείρου θρηνεί ένα ακόμη μέλος της και μάλιστα έναν 32χρονο, που έχασε τη ζωή του την Κυριακή στην περιοχή της Καρίτσας του Δήμου Ζίτσας κατά τη διάρκεια κυνηγιού για αγριογούρουνα.
Δυστυχώς παρά τα συνεχή συμβάντα με ανθρώπινα θύματα, οι κυνηγοί εξακολουθούν να είναι απρόσεκτοι και να μην λαμβάνουν αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ σε πολλά από τα ατυχήματα/δυστυχήματα ρόλο παίζει και η απειρία ορισμένων που εμπλέκονται σε αυτά. Το ζήτημα αυτό επισημαίνει άλλωστε και με χθεσινή της ανακοίνωση η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου: «Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι και το κυνήγι του αγριόχοιρου, όπως και όλα τα υπόλοιπα, διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες, που θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο, για την αποφυγή ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως αυτό της Κυριακής. Στο κυνήγι του αγριόχοιρου δεν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει ατυχία, δεν υπάρχει κακή στιγμή. Υπάρχει ανθρώπινο λάθος και για αυτό ζητούμε συνεχώς την τεταμένη προσοχή όλων», υπογραμμίζει.
Ως προς το τραγικό συμβάν της Καρίτσας, στο Αστυνομικό Δελτίο αναφέρεται ότι διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας. Από τη λιτή ανακοίνωση δεν προκύπτει στοιχείο, που να παραπέμπει σε κάποιον από την παρέα που να προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του 32χρονου, καθώς εικάζεται ότι πρέπει να δέχθηκε πυροβολισμό από περισσότερα του ενός ατόμου. Η τραγικότητα του συμβάντος γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός ότι μαζί με το θύμα κυνηγούσε και ο πατέρας του.