Νέες διαδρομές στο πρόγραμμα «Μαθαίνω την πόλη μου»

on .

KASTRITSA KSENAGHSH

• Με νέες διαδρομές σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τόπους λατρείας και μουσεία εμπλουτίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Γιάννενα, το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σπήλαιο Περάματος. Συγκεκριμένα οι περιηγήσεις θα επεκταθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, τον Ιερό Ναό του Αγ. Αθανασίου (Μητρόπολη Ιωαννίνων), την Εβραϊκή Συναγωγή, το Φετιχιέ Τζαμί και το νέο Ιστορικό Μουσείο Ιωαννίνων «Χ. Νικολάου».
Το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων αρχίζει την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκο Γκόλα, να δηλώνει πως αυτό θα έχει συνέχεια και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Όσο για τη στόχευση του, ο κ. Γκόλας, ανέφερε, πώς οι συμπατριώτες μας, «εκτός από τους ευχάριστους κυριακάτικους περιπάτους που απολαμβάνουν, ταυτοχρόνως, μετατρέπονται σε αυτό που λέμε ‘‘πρεσβευτές Τουρισμού’’. Δηλαδή, βοηθούν με τον τρόπο τους στην περαιτέρω τουριστική προβολή της πόλης και, με τη σειρά τους, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες από το δήμο. Δρέπουν τους καρπούς της σποράς τους. Υπάρχει, δηλαδή, μία αλληλεπίδραση προσπαθειών και προσφοράς, που έχει ως κοινό σημείο αναφοράς και στόχευσης την τουριστική ανάπτυξη».
Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής ευχαρίστησε, φορείς και πρόσωπα, για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος και συγκεκριμένα:
- την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και προσωπικά το σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Μάξιμο,
- την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και προσωπικά τον Κωνσταντίνο Σουέρεφ
- την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων,
- τον Φώτη Ραπακούση από το Μουσείο του Αλή Πασά και της Επαναστατικής Περιόδου,
- τους υπευθύνους του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη και του νεοσύστατου Ιστορικού Μουσείου Ιωαννίνων Χρήστου Νικολάου,
- το Σωματείο Λεμβούχων και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νήσου Άρη Λιούμπο,
- τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, τους επαγγελματίες ξεναγούς,
- τη διοίκηση του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων και ειδικότερα τον πρόεδρο, Νίκο Σαρακατσάνο, που συμμετέχει ενεργά από πέρυσι στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.
Ο Πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος χαρακτήρισε «τεράστια» την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη Δημοτική Αρχή «για την προβολή του τόπου μας».
Το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων και περιπάτων «Μαθαίνω για την πόλη μου» εντάσσεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου 2016-2019.