ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ: Από τα Γιάννενα στο Πανεπιστήμιο Regensburg!

on .

STAMOYLH ELENA 18 12 18

• Μια ακόμη καθηγήτρια απαριθμεί το Πανεπιστήμιο του Regensburg στη Βαυαρία της Γερμανίας κοντά στο Μόναχο. Μάλιστα, αυτή τη φορά στους συνολικά 330 καθηγητές του ιδρύματος έρχεται τώρα να προστεθεί και μια Ηπειρώτισσα!
Πιο συγκεκριμένα, προχθές σε μία επίσημη τελετή απονεμήθηκε στην Έλενα Σταμούλη (κόρη του γνωστού και καλού Γιαννιώτη φωτογράφου Βαγγέλη Σταμούλη) ο τίτλος της καθηγήτριας (Professorin) από το Πανεπιστήμιο του Regensburg και τον πρύτανη Prof. Dr. Udo Hebel (φωτό). Ήταν μία τελετή με ελληνικό χρώμα μιας και τα εδέσματα για τους παρευρισκόμενους μετά το πέρας της είχαν έντονα ελληνικά στοιχεία.
Η νέα καθηγήτρια του μεγάλου αυτού εκπαιδευτικού ιδρύματος, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, είναι γεννημένη στα Γιάννενα και είναι η πρώτη Ελληνίδα που εξελέγη σε τόσο υψηλή ακαδημαϊκή βαθμίδα στο Πανεπιστήμιο του Regensburg.
Η Έλενα Σταμούλη εξελίχθηκε μέχρι την ανώτερη ακαδημαϊκή βαθμίδα με ταχείς ρυθμούς και μάλιστα με σύστημα αξιολόγησης τόσο από καθηγητές διαφόρων Τμημάτων του ίδιου του Πανεπιστημίου όσο και από αξιολογητές άλλων Πανεπιστημίων της Γερμανίας.
Για πρώτη φορά στη Γερμανία πήγε η κ. Σταμούλη για την εκπόνηση της διατριβής της και μετά την Υφηγεσία παρέμεινε στο Πανεπιστήμιο του Regensburg, όπου εδώ και οκτώ χρόνια διευθύνει τον Τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών για φοιτητές όλων των βαθμίδων της Γερμανικής Εκπαίδευσης.