Η επιχειρηματικότητα του σήμερα άρρηκτα δεμένη με την καινοτομία

on .

ARTA SEMINARIO 20 12 18• Ειδικό Σεμινάριο «Benchmarking» για τη Συγκριτική Αξιολόγηση των Τοπικών Επιχειρήσεων της Ηπείρου πραγματοποίησε το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, τονίζοντας τη σημασία και τη συμβολή του έργου BalkanMed INNOVA, στο πλαίσιο του οποίου έγινε το σεμινάριο, για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ηπείρου.
Τις εργασίες του σεμιναρίου συντόνισε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου στην Ελλάδα Χρυσόστομος Στύλιος, ο οποίος παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του, καθώς και τις θεματικές ενότητες των διαδικτυακών μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν προς όφελος των τοπικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ). Επίσης, ανακοίνωσε τον επερχόμενο Διαγωνισμό Καινοτομίας για την Ίδρυση τριών Νεοφυών (Startup) Επιχειρήσεων στην περιοχή, στα πλαίσια του έργου BalkanMed INNOVA.
Η θεματολογία του σεμιναρίου περιελάβανε επίσης τη μεθοδολογία σχεδιασμού επιχειρηματικού σχεδίου καθώς και νέες επαγγελματικές προσεγγίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιχειρηματική καθοδήγηση «Business Coaching», τις οποίες ανέπτυξε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ευάγγελος Παπαδάκης. Επίσης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Γκόγκος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής από επιχειρήσεις, ενώ η Δρ. Βασιλική Λιάγκου, παρουσίασε τις προκλήσεις της ασφάλειας διαδικτύου για τις επιχειρήσεις και τα πρότυπα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Από την ομάδα εργασίας του έργου, η Δρ. Βερόνικα Ανδρεά, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το ΕΓΕΠ με στόχο τον προσδιορισμό των ειδικών αναγκών των ΜμΕ Περιφέρειας Ηπείρου, σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ενώ, ο Θωμάς Αθανασίου, παρουσίασε τις δυνατότητες και τα εργαλεία της Διαδικτυακής πλατφόρμας εκπαίδευσης του BalkanMed INNOVA.