Ομόφωνα ΟΧΙ στην αρπαγή περιουσιών είπε χθες το Δημ. Συμβούλιο Χειμμάρας

on .

XEIMARA KATEDAFISH

• Ομόφωνα «όχι» είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμμάρας (με ψήφους 21 έναντι μηδέν) στην αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων, βάζοντας φραγμό στην ουσία στην απόφαση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Αντιλήφθηκαν όλοι, πλέον, στη Χειμμάρα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η ανάπλαση της παράλιας ζώνης, αλλά η καταπάτηση των ελληνικών περιουσιών!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της Χειμμάρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου - όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες και ο Πρόεδρος του παραρτήματος Χειμμάρας της «Ομόνοιας» Φρέντι Μπελέρης - πραγματοποίησαν Έλληνες μειονοτικοί.
Έναντι ενός ευρώ!
Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση εναντίον του σχεδίου της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, σύμφωνα με το οποίο συνολικά 46 εκτάσεις γης, παραθαλάσσια «φιλέτα» συνολικού εμβαδού 1.614 εκταρίων, οι οποίες ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς, δίνονται χωρίς καμία αποζημίωση, έναντι μόλις ενός ευρώ, στο αλβανικό κράτος για τουριστική αξιοποίηση.
Από τις 46 αυτές εκτάσεις οι 41 (έκτασης 1.317 εκταρίων) βρίσκονται στην παραλία της Χειμμάρας και στη γύρω από αυτήν παραθαλάσσια ζώνη. Άλλα πέντε τεμάχια, συνολικής έκτασης 237 εκταρίων, βρίσκονται στην περιοχή της Αυλώνας και στα Εξαμίλια, έξω από τους Αγίους Σαράντα.
Ανακοίνωση «Ομόνοιας»
Σε ανακοίνωσή της η «Ομόνοια» Χειμμάρας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε πολλές στιγμές συνολικής συστράτευσης για τις οποίες μπορούμε να υπερηφανευτούμε ως Χιμαραίοι. Η σημερινή είναι μια τέτοια ιστορική ημέρα. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο που συντάχθηκε με την πρότασή μας και τονίζουμε πως κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα που θα σταματήσει μόνο με την δικαίωση».
Άδεια για τουαλέτες!
Στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του δημοσιογράφου Σταύρου Μάρκου στους Δρυμάδες, που είναι Πρόεδρος της οργάνωσης «Ένωση Χειμμαριωτών Αλβανίας» και έχει ως κύρια δραστηριότητά της την υπεράσπιση των ιδιοκτησιών των Χειμμαραίων, έκανε έλεγχο η υπηρεσία πολεοδομίας ΙΚΜΤ (πρώην INUK). Ζητήθηκε η άδεια για τις εργασίες ανακαίνισης στις τουαλέτες του ξενοδοχείου! Βάσει της αλβανικής νομοθεσίας, όμως, για την εκτέλεση εργασιών βελτίωσης υγειονομικών εγκαταστάσεων, δεν απαιτείται άδεια παρά μόνο μια τυπική δήλωση στο Δημαρχείο, όπως και είχε γίνει. Παρόλα αυτά απειλήθηκε ο κ. Μάρκος με ποινική δίωξη.
Η. Μ.