Η … επιστροφή αναδρομικών, το νέο «κόλπο» για εξαπάτηση ηλικιωμένων

on .

GIAGIA HLIKIOMENH

• Ανεξάντλητη είναι η εφευρετικότητα των απατεώνων για να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένους.

Μετά τα «κόλπα» των υπαλλήλων της ΔΕΗ, των δήθεν εφοριακών και των δήθεν τροχαίων, στη λίστα προστέθηκαν νέες μέθοδοι για να προσεγγίζουν και να εξαπατούν τους ηλικιωμένους. Δύο τέτοιες απάτες, με τη δικαιολογία μάλιστα της επιστροφής… αναδρομικών, έγιναν το τελευταίο διήμερο σε Γιάννενα και Άρτα, με θετική όμως εξέλιξη για την Αστυνομία, καθώς κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιαστούν οι υποθέσεις και να σχηματιστούν δικογραφίες.
Στα Γιάννενα, δύο Έλληνες 35 και 34 χρόνων αντίστοιχα έστησαν «παγίδα» σε 76χρονη γυναίκα. Την προσέγγισαν με το αυτοκίνητό τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικής εταιρείας και με το πρόσχημα της επιστροφής αναδρομικών χρημάτων συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν το ποσό των 7.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατάφεραν πολύ γρήγορα να εξιχνιάσουν την υπόθεση, να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να σχηματίσουν σε βάρος τους δικογραφία που στάλθηκε στον Εισαγγελέα. Η προανάκριση πάντως συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Στην Άρτα, η απάτη αφορούσε επίσης επιστροφή αναδρομικών, αλλά από την εργασία εργαζόμενου. Ο δράστης, έλληνας 35 χρόνων προσέγγισε στην πόλη της Άρτας 82χρονη γυναίκα και προσποιήθηκε πώς είναι γνωστός οικείου προσώπου της. Με το πρόσχημα επιστροφής αναδρομικών από την εργασία του, κατάφερε να την εξαπατήσει και να του καταβάλλει το ποσό των 600 ευρώ! Όταν η γυναίκα αντελήφθη την απάτη ενημέρωσε την Ασφάλεια Άρτας, που επίσης κατάφερε σε σύντομο χρόνο να εξιχνιάσει την υπόθεση και να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του δράστη, προλαμβάνοντας ενδεχομένως και άλλες παρόμοιες απάτες.