Νέες εξαγγελίες του Δημάρχου για έργα που έπρεπε να είχαν γίνει!

on .

DROMOI ERGA GIANNENA 2 1 19

• Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπήκε ήδη η Δημοτική Αρχή Μπέγκα, αφού τις τελευταίες εβδομάδες «κατά ριπάς» εκδίδει δελτία τύπου για παρεμβάσεις και έργα, που τώρα… εδέησε να προγραμματίσει και να υλοποιήσει, μετά από πέντε σχεδόν χρόνια στο «τιμόνι» του Δήμου! 

Χθες, εξήγγειλε δύο «δέσμες» έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, που αφορούν, η μεν πρώτη τις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής, Μπάφρας και Νεοκαισάρειας ύψους 500.000 ευρώ (από ίδιους πόρους), η δε δεύτερη τις Δημοτικές Ενότητες Ιωαννίνων, Παμβώτιδος και Μπιζανίου, ύψους 600.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ. Οι εργασίες του πρώτου έργου αφορούν κυρίως φρεάτια, διάνοιξη οδών, κατεστραμμένες ασφαλτοστρώσεις, κράσπεδα κ.α., ενώ οι εργασίες του δεύτερου παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους, με βασικό στόχο την εξασφάλιση πρόσβασης για γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

«Πανηγυρίζει» ο Θ. Μπέγκας
Σε έγγραφη δήλωσή του, σε πανηγυρικό προεκλογικό τόνο, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας (που θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου), ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το 2019 θα είναι η χρονιά των έργων για το Δήμο Ιωαννιτών, αφού μετά τις αλλεπάλληλες γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλοι οι δήμοι τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας νομοθετικών αλλαγών, το τεχνικό μας πρόγραμμα, ήδη από τα μέσα του 2018, έχει αρχίσει και αναπτύσσεται σε όλη του την έκταση. Αυτό θα συνεχιστεί, παράλληλα με την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου που θα αφορά παρεμβάσεις για την επόμενη δημοτική περίοδο, όπου με την αλήθεια του έργου μας και την στήριξη των συνδημοτών μας θα κληθούμε ως Δημοτική Αρχή να το υλοποιήσουμε προς όφελος όλου του Δήμου Ιωαννιτών».

* * *
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, για την ανυπαρξία σημαντικών έργων στο Δήμο… φταίνε οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και οι νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης, αφού όπως λέει, μόλις από το δεύτερο εξάμηνο του 2018 έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση! Μιλάει ακόμη για εκπόνηση νέου σχεδίου την επόμενη δημοτική περίοδο… προεξοφλώντας ότι οι συνδημότες του θα… εκτιμήσουν το έργο του και θα τον εκλέξουν εκ νέου Δήμαρχο! Ίδωμεν…