Η φετινή εορταστική περίοδος ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών!

on .

KOSMOS PARALIMNIO

• «Για τα Γιάννενα, την πόλη αλλά και ολόκληρο το Νομό η εορταστική περίοδος που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών».
Αυτό τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε κάνοντας τον απολογισμό των ημερών, ο οποίος ήταν απόλυτα θετικός για όλη την περιοχή. Μάλιστα σ’ αυτό συνηγορεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε και ο Δήμος Ζαγορίου, ο πλέον δημοφιλής προορισμός της Ηπείρου, σύμφωνα με την οποία το τουριστικό ρεύμα προς το Ζαγόρι τείνει διαρκώς αυξανόμενο!

Κορυφαίος προορισμός!
Τα Γιάννενα είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγονται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, καθώς οι πληρότητες στα καταλύματα της περιοχής άγγιξαν το 100%!
Με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας, ευχαρίστησε τους επαγγελματίες του κλάδου, για τη συνεργασία που έχει αναπτυχτεί τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει φέρει άμεσα αποτελέσματα στην περιοχή.

Με συνεργασία…
Βέβαια πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά, με τα θετικά αποτελέσματα να είναι «προϊόν συνεργασίας και συνεργειών που αναπτύσσουμε και οι οποίες θα συνεχιστούν με σημαντικά βήματα το επόμενο διάστημα».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, επισήμανε ότι τα Γιάννενα έχουν μάθη από τα λάθη που έγιναν σε άλλες περιοχές οι οποίες γνώρισαν τουριστική άνθηση, αλλά δεν κατάφεραν να τη διατηρήσουν, προσθέτοντας όμως ότι η προσπάθεια που γίνεται πρέπει να είναι συνεχής.
«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε ότι αφορά τόσο τις τιμές όσο κυρίως στην ποιότητα των υπηρεσιών. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως οι κριτικές των επισκεπτών είναι θετικές και θέλουμε να τις διατηρήσουμε. Γι’ αυτό είμαστε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου με τους οποίους εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να σταθεροποιήσουμε αρχικά και στη συνέχεια να ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε τον προορισμό Ιωάννινα», υπογράμμισε.

Ο ρόλος του Αεροδρομίου
Τέλος στάθηκε και στο ρόλο του Αεροδρομίου Ιωαννίνων η αναβάθμιση του οποίου έχει δώσει άλλη δυναμική στον τόπο μας. «Φέτος, λόγω του αεροδρομίου, ήταν η πρώτη χρονιά που είδαμε στα Γιάννενα τουρίστες από την Ευρώπη και το Ισραήλ, σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μετά τις προσπάθειες που κάναμε ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και άλλους φορείς για την ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου, βρισκόμαστε πια σε συνεχείς επαφές με εταιρίες οι όποιες βλέπουν πλέον τα Γιάννενα ως έναν ελκυστικό προορισμό», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Χαμόγελα στο Ζαγόρι!
Θετικός ήταν ο απολογισμός και στο Δήμο Ζαγορίου, όχι μόνο για την περίοδο των εορτών, αλλά για ολόκληρο το 2018.
Οι πληρότητες στα κάθε είδους καταλύματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις-κρατήσεις και άγγιξαν το απόλυτο στα δημοφιλή χωριά της περιοχής, ενώ υψηλές πληρότητες κατέγραψαν και τα υπόλοιπα, σύμφωνα με στοιχεία της προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) Ελένης Παγκρατίου και του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Βλάχου.
Την ικανοποίησή του για αυτή τη θετική εξέλιξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η κοινή προσπάθεια επαγγελματιών και Δήμου συνεχίζεται με μεγαλύτερη ευθύνη για να κρατηθεί ψηλά η επισκεψιμότητα, να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν, αλλά και για να σχεδιαστεί και προσαρμοστεί καλύτερα η τουριστική ανάπτυξη στις νέες απαιτήσεις, δεδομένου ότι ο ήπιος και εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα του τόπου».

Νέες αφίξεις
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καταλύματα δούλεψαν πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα και το θετικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί επισκέπτες, οι οποίοι θα παραμείνουν και αυτή την εβδομάδα και έπονται αφίξεις και όλο το μήνα.
Η αρχή έγινε από χθες με πολλές νέες αφίξεις, ανάμεσά τους Ρώσοι και Ισραηλινοί, γεγονός που, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Βλάχος, «δείχνει ότι το Ζαγόρι υποδέχεται και ξένους σε μια εποχή που δεν το προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια και είναι μια ακόμη ένδειξη ότι η περιοχή επιλέγεται, πλέον, όλο το χρόνο».
Η πρόεδρος της ΕΤΕΖ κ. Παγκρατίου επισημαίνει ότι και τον Ιανουάριο υπάρχει κίνηση και συνολικά ότι «οι προοπτικές για το 2019 είναι ευοίωνες, αφού υπάρχουν από τώρα προ κρατήσεις μέχρι τον Αύγουστο».